luni, 31 august 2009

CAMPIONAT. Obiectiv îndeplinit la Timişoara

Echipa Baschet Club Star şi-a îndeplinit obiectivul propus la începutul sezonului Campionatului Naţional feminin Under 14 şi a încheiat competiţia pe locul şapte, din 32 de formaţii înscrise. Calificarea la turneul final de la Timişoara a reprezentat o premieră în istoria clubului, iar clasarea în această întrecere este, de asemenea, cea mai bună performanţă a asociaţiei din Capitală.

Campionatul Naţional feminin Under 14 a fost câştigat, aşa cum era de aşteptat, de MC Sport Cluj, care a trecut, în finală, de CSS Bega Timişoara, cu scorul de 63-38, în timp ce Phoenix Galaţi a cucerit medaliile de bronz, învingând, în disputa pentru locurile 3-4, pe Olimpia Bucureşti, cu scorul de 59-45. CSS Satu Mare a terminat întrecerea pe locul cinci, iar CSS Universitatea Craiova pe şase.

Info Pentru a vedea rezultatele complete ale turneului final de la Timişoara accesaţi acest link.

În ultimul meci pe care echipa Baschet Club Star l-a disputat la turneul final de la Timişoara, jucătoarele alb-roşiii au câştigat cu scorul de 61-46 în faţa formaţiei CSS Râmnicu Vâlcea. Ioana Miroiu (foto) a făcut cel mai bun meci al ei şi a terminat partida cu un record personal de puncte marcate: 24. Căpitanul formaţiei din Capitală a marcat trei coşuri de la distanţă din tot atâtea încercări, unul fiind înscris în ultima secundă de joc a sfertului al doilea, de la aproape şapte metri distanţă.

Denisa Fitero şi Simona Rădanţu au marcat împreună 23 de puncte, în timp ce Ingrid Lişman a reuşit să domine spaţiul de trei secunde, mai ales în defensivă, unde nu a pierdut nicio minge pe urmărire. Victoria cu gruparea din Râmnicu Vâlcea o clasează pe Baschet Club Star în elita sportului juvenil cu mingea la coş din România. La începutul acestui sezon, jucătoarele alb-roşiii au avut ca obiectiv cel puţin o clasare pe locul opt.

Baschet Club Star a început actualul sezon cu o victorie şi l-a încheiat tot cu un succes. Pentru a vedea cronica primului meci din campionat, daţi click aici...

joi, 27 august 2009

ESEC. Olimpia, o noua victorie cu Star

Echipa Baschet Club Star a pierdut, la limita, scor 49-53, meciul cu Olimpia Bucuresti, din cadrul etapei a doua a grupei B de la turneul final al Campionatului National feminin Under 14 de la Timisoara. Chiar daca gruparea din Soseaua Iancului a condus partida in marea sa majoritate, jucatoarele alb-rosiii au avut sansa de a invinge.

Olimpia a jucat perfect in cea de-a treia perioada, la capatul careia s-a distantat la 43-35. Dupa alte trei minute, jucatoarele alb-rosiii s-au vazut conduse cu scorul de 35-45 si 37-47. Cu trei minute inainte de final, adversarele echipei Baschet Club Star au avut 51-41 pe tabela de marcaj. Rand pe rand, Denisa Fitero, Ioana Miroiu si Simona Radantu au punctat decisiv si s-a ajuns la 51-49 cu 74 de secunde inainte de final.

Info Turneul final al Campionatului National Under 14 se desfasoara la Timisoara, atat la feminin cat si la masculin.

Conducerea tehnica a formatiei Olimpia Bucuresti a cerut timp de odihna, atacul formatiei din Soseaua Iancului nefiind finalizat, acelasi lucru intamplandu-se si cu posesia jucatoarelor alb-rosiii. Componentele echipei Baschet Club Star au fost la un pas de interceptie pe final, insa Maria Pitigoi a inchis tabela la 53-49 si si-a calificat echipierele in semifinalele turneului final. B.C. Star se va lupta pentru locurile 5-8.

In penultimul act au mai ajuns echipele MC Cluj, Phoenix Galati si Bega Timisoara care, alaturi de Olimpia Bucuresti, se vor lupta pentru medalii. In partidele pentru locurile 5-8 se vor intrece Baschet Club Star, Universitatea Craiova, CSS Satu Mare si CSS Ramnicu Valcea. Ordinea partidelor nu a fost inca stabilita deoarece vineri au loc intalnirile din ultima etapa a seriilor finale din cele doua grupe, dupa care jocurile de clasament.

Pentru a vedea care a fost ierarhia finala a generatiei 1995-1996 in urma cu doi ani, la Campionatul National de la Cerbu, dati click aici...

miercuri, 26 august 2009

LIVE. Transmisie in direct, cu Olimpia!

Echipa Baschet Club Star a pierdut primul meci din cadrul turneului final al Campionatului National feminin Under 14 de la Timisoara. Prima partida a jucatoarelor alb-rosiii s-a disputat miercuri, cu formatia MC Cluj, gruparea ardeleana respectandu-si statutul de favorita si impunandu-se cu scorul de 76-24.

Partida a fost la discretia echipei MC Cluj, care a profitat si de faptul ca jucatoarele de la Baschet Club Star au intrat timorate pe teren si au fost taxate de adversare. Astfel, dupa prima jumatate, ardelencele aveau pe tabela un scor care nu mai necesita niciun comentariu: 41-2! "Nu pot sa-mi dau seama ce am avut astazi, atat eu cat si colegele mele. Pur si simplu am fost de nerecunoscut in primele doua sferturi", a declarat Miruna Lala pentru site.

Info Prima zi a turneului final de la Timisoara nu a adus nicio surpriza la feminin si nici la masculin. Rezultatele pot fi vizualizate accesand acest link.

A doua partida a echipei Baschet Club Star la turneul final al Campionatului National feminin Under 14 va fi cu formatia Olimpia Bucuresti. Meciul va incepe la ora 11.00 si va fi transmis, in direct, de site-ul nostru. Acest lucru va fi o premiera in baschetul din tara noastra, pentru prima oara realizandu-se un scor in timp real al unui joc la categoria de varsta sub 14 ani, la fete. Fiecare suporter al acestor cluburi va putea observa tabela de marcaj in timp real, aceasta activandu-se printr-un simplu refresh al calculatorului.

Formatia Olimpia Bucuresti a invins in primul meci de la Timisoara pe CSS Satu-Mare cu scorul de 66-55, dupa ce, la jumatatea intalnirii, ardelencele au avut un ecart de 12 puncte: 39-27. Phoenix Galati nu a avut probleme cu CSS Ramnicu Valcea, de care a trecut cu scorul de 70-24, in timp ce Bega Timisoara s-a luptat pentru a-si castiga primele doua puncte la ultimul act: 56-27 cu CSS Universitatea Craiova.

Pentru a vedea cine a fost cea mai buna jucatoare a echipei Baschet Club Star in meciul cu MC Cluj, dati click aici...

luni, 24 august 2009

TURNEU. Liniştea dinaintea meciurilor

Echipa Baschet Club Star şi-a încheiat antrenamentele pentru turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14 de la Timişoara, urmând să ajungă în Banat marţi-dimineaţă, cu o zi înainte de debutul competiţiei. După accidentarea Mădălinei Stan, nici Mihaela Dragomir nu va mai face deplasarea la ultimul act, jucătoarea neprezentându-se la pregătire.

Chiar dacă nu este recuperată şi nu poate evolua la turneul final, lotul formaţiei Baschet Club Star va fi completat de Ioana Murea. Nicoleta Constantinescu şi Simona Rădanţu (fundaşi), Ioana Miroiu, Mihaela Nemil şi Denisa Fitero (extreme) şi Alexandra Anghel, Ingrid Lişman, Miruna Lală şi Adriana Şişcă (centri) completează delegaţia grupării din Capitală la ultimul act al Campionatului Naţional feminin Under 14.

Meciuri Jucătoarele echipei Baschet Club Star au susţinut, în această vară, trei partide de verificare, toate câştigate. Două jocuri au fost în compania formaţiei CSS Râmnicu Vâlcea, calificată la turneul final

Luni-dimineaţă, jucătoarele de la Baschet Club Star nu au avut programat antrenament ci doar o plimbare prin parc, de relaxare. Seara, cele zece componente ale formaţiei alb-roşiii vor pleca, cu trenul, spre Timişoara, urmând să ajungă în Banat marţi-dimineaţă, atunci când vor avea programat şi un antrenament în sala "Circumvalaţiunii", cea care va găzdui meciurile din cadrul turneului feminin.

Baschet Club Star face parte din grupa finală B, alături de echipele
MC Cluj, Olimpia Bucureşti şi CSS Satu Mare, în timp ce Universitatea Craiova, CSS Râmnicu Vâlcea, Phoenix Galaţi şi CSS Bega Timişoara se luptă în grupa finală A. Primele două echipe din fiecare serie se vor califica, după desfăşurarea etapelor "fiecare cu fiecare" în lupta pentru locurile 1-4, în timp ce ocupantele poziţiilor trei şi patru vor lupta pentru locurile 5-8. Finalele sunt programate duminică, 30 august.

Pentru a vedea programul echipei Baschet Club Star la
turneul final daţi
click aici...

sâmbătă, 22 august 2009

LOT. Adriana Şică, ultima sosită în echipă

Accidentarea Mădălinei Stan s-a dovedit destul de serioasă, extrema echipei Baschet Club Star fiind suspectă de o ciupitură de menisc sau de o ruptură a ligamentelor la piciorul stând. Sportiva a fost la un control la Spitalul "Marie Sklodowska Curie", acolo unde a fost sfătuită să facă un repaus de cel puţin trei săptămâni. Jucătoarea va face un examen mai amănunţit săptămâna viitoare la o clinică de specialitate.

În aceste condiţii, Adriana Şişcă (foto, dreapta) o va înlocui pe Mădălina Stan în lotul pe care echipa Baschet Club Star Bucureşti îl va deplasa la Timişoara. Centrul formaţiei din Capitală a revenit la antrenamente de aproape zece zile şi se pregăteşte alături de restul coechipierelor. Există posibilitatea ca, la turneul final, Denisa Fitero să evolueaze ca extremă, lucru pe care conducerea tehnică îl va definitiva cel mai târziu sâmbătă seară, după şedinţa tactică.

Revenire
După patru luni de absenţă, Ioana Murea a revenit la echipă. Sportiva a suferit o intervenţie chirurgicală la picior în data de 25 mai. Jucătoarea a fost operată la ligamentul care susţine rotula.

În ceea ce priveşte delegaţia echipei Baschet Club Star, aceasta nu a mai suferit modificări. Celelalte nouă jucătoare care, alături de Adriana Şişcă, vor evolua la Timişoara, la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14 sunt: Nicoleta Constantinescu, Mihaela Dragomir, Miruna Lală, Alexandra Anghel, Denisa Fitero, Ioana Miroiu, Mihaela Nemil, Simona Rădanţu şi Ingrid Lişman.

Căpitanul echipei Baschet Club Star la acest turneu va fi Ioana Miroiu, în timp ce Simona Rădanţu a rămas "secund", cele două jucătoare înţelegându-se foarte bine atât în teren cât şi în afara lui. Obiectivul sportivelor alb-roşiii la Timişoara este clasarea în primele şase locuri din România, adică evitarea ultimele două poziţii din ultimul act, dintr-un total de opt. În Campionatul Naţional feminin Under 14 s-au înscris, în acest sezon, 28 de echipe, dintre care doar opt se luptă pentru medalii, în Banat.

Primul meci al echipei Baschet Club Star la turneul final va fi miercuri, 26 august, contra formaţiei MC Cluj. Detalii puteţi citi aici...

vineri, 21 august 2009

SUCCES. Victorie înşelătoare pentru Star

După un meci perfect făcut de Mihaela Nemil, 25 de puncte, şi de Simona Rădanţu, autoare a 20 de puncte, ambele jucătoare reuşind cea mai bună performanţă a carierei, echipa Baschet Club Star a învins,
joi-seară, într-un joc de verificare, formaţia Baschet Club Dan Dacian, cu scorul de 114-26. Întâlnirea s-a disputat la Şcoala 128 din Capitală.

Chiar dacă rezultatul este unul total dezechilibrat, meciul a fost destul de frumos, cu câteva faze spectaculoase de ambele părţi. Baschet Club Star a intrat perfect în joc şi a condus, după prima perioadă, cu scorul de 33-4, Ioana Miroiu reuşind să marcheze 11 puncte în acest sfert în care jucătoarele alb-roşiii au fost superioare sub panou şi pe contra-atac. De partea cealaltă, gazdele au reuşit primul coş din acţiune la scorul de 17-0, după aproape şapte minute de joc.

Info Echipa Baschet Club Star a mai susţinut, în această pauză competiţională, două partide amicale cu formaţia Clubului Sportiv Şcolar din Râmnicu Vâlcea, ambele întâlniri fiind câştigate de jucătoarele alb-roşiii

La pauza mare diferenţa a fost aproape de 50 de puncte, echipa Baschet Club Star având 55-12. Ioana Miroiu şi Denisa Fitero au înscris, împreună, 25 de puncte, adică dublu faţă de cât au marcat adversarele în prima jumătate. Nicoleta Constantinescu nu şi-a trecut niciun punct în cont după primele două sferturi, însă a revenit după pauză, atunci când a realizat două acţiuni de real spectacol. Mihaela Dragomir a încheiat meciul cu 14 puncte, iar Miruna Lală cu 12.

Pentru palmaresul echipei Baschet Club Star scorul este un lucru pozitiv, însă în acest meci au existat câteva carenţe care vor trebui puse la punct până la turneul final. "Fetele sunt conştiente că la Timişoara nu vom avea parte de astfel de întâlniri. Acolo mergem ca outsideri şi este bine să încercăm să răsturnăm pronosticurile şi să încercăm o clasare în primele şase echipe din România", a spus Valentin Bâlă pentru site.

Pentru a vedea programul echipei Baschet Club Star la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14 daţi click aici...

joi, 20 august 2009

OFICIAL. MC Cluj, primul adversar la turneu

Echipa Baschet Club Star va întâlni, în primul meci al turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 14 formaţia MC Cluj, după cum informează site-ul oficial al forului de specialitate. Competiţia se va desfăşura în perioada 26-30 august la Timişoara, iar la această întrecere sunt calificate cele mai bune opt echipe din România.

Baschet Club Star face parte din grupa B, alături de MC Cluj, Olimpia Bucureşti şi de CSS Satu Mare, după cum anunţă pagina de web a Federaţiei Române de Baschet. În seria A sunt repartizate alte patru echipe: Phoenix Galaţi, singurul club neînvins în acest sezon, CSS Bega Timişoara, CSS Universitatea Craiova şi CSS Râmnicu Vâlcea. Primele două clasate se vor califica în semifinale şi vor lupta pentru medalii, în timp ce ultimele două din grupe se vor bate pentru poziţiile 5-8.

Info Echipa Baschet Club Star şi-a asigurat calificarea la turneul final de la Timişoara încă de la primul turneu semifinal, din Bucureşti, atunci când jucătoarele alb-roşiii au învins pe CSS Gheorgheni,
CSS Constanţa şi pe Universitatea Craiova.


Partida dintre MC Cluj şi Baschet Club Star se va disputa pe 26 august, o zi mai târziu fiind programat derby-ul Capitalei, dintre Baschet Club Star şi Olimpia Bucureşti. Etapa a treia se va disputa pe 28 august, dată la care jucătoarele alb-roşiii vor întâlni pe CSS Satu Mare. Principala favorită la primul loc în seria B este MC Cluj, formaţie care a cucerit, în urmă cu doi ani, titlul naţional la categoria de vârstă Under 12, pentru sportive născute în anii 1995-1996.

Obiectivul echipei Baschet Club Star la acest turneu final este clasarea în primele şase locuri, după ce, la începutul campionatului, jucătoarele din Capitală au avut ca ţintă primele opt poziţii din România. "Turneul de la Timişoara va fi foarte greu, suntem conştiente de acest lucru. Însă ne-am pregătit pentru această competiţie şi merităm să ajungem mai sus decât ne-am propus la început. Toată lumea îşi doreşte să realizăm această performanţă", a spus Ioana Miroiu (foto), căpitanul B.C.Star, pentru site.

Pentru a vizualiza programul complet al turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 14 daţi click aici...

marți, 18 august 2009

AMICAL. Pregătire cu Şcoala "Dan Dacian"

Echipa Baschet Club Star va susţine joi, 20 august, în deplasare, un meci de verificare cu formaţia Şcolii de Baschet Dan Dacian. Partida va începe la ora 19.00 şi va fi un test util pentru jucătoarele
alb-roşiii înainte de începerea turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 14 de la Timişoara, care se va desfăşura în perioada 26-30 august.

Adversarul pe care echipa Baschet Club Star îl va avea joi seară nu a fost înscris în acest an în Campionatul Naţional feminin Under 14, însă tinerele baschetbaliste de la "Dan Dacian" au evoluat rapid şi au crescut în valoare de la meci la meci. "Nu este, poate, cel mai bun meci pe care l-am fi putut aranja, însă relaţiile dintre cele două cluburi sunt foarte bune şi ne-am ajutat de fiecare dată", a declarat Valentin Bâlă pentru site.

Info În urma unui sondaj efectuat pe siteul echipei Baschet Club Star, susţinătorii celor opt echipe au creditat formaţia Olimpia Bucureşti cu prima şansă la medialia de aur, urmată de MC Cluj. Detalii puteţi afla aici...

Partida va fi cel mai bun prilej pentru a vedea la lucru cele zece jucătoare alese să reprezinte echipa Baschet Club Star la cel mai important turneu din România, la categoria de vârstă sub 14 ani. În cursul zilei de miercuri se va stabili lotul final, asta şi pentru că a revenit la antrenamente şi Adriana Şişcă. Referitor la situaţia Ioanei Murea, aceasta se va definitiva după întrecerea de la Timişoara.

În ceea ce priveşte situaţia jucătoarelor, Mihaela Nemil a revenit la antrenamente, după ce a suferit o accidentare la picior, iar Mădălina Stan încă mai acuză dureri la genunchi. Ioana Miroiu a lipsit trei zile de la pregătire, acuzând o nevralgie inter-costală, în timp ce Nicoleta Constantinescu a fost suspectă de o sinuzită, însă controlul medical i-a dat undă verde sportivei pentru a putea evolua la Timişoara.

Pentru a vedea lotul echipei Baschet Club Star daţi click aici...

luni, 10 august 2009

INFO. Mihaela Nemil stă o săptămână

Accidentată la antrenamentul de vineri-seară, Mihaela Nemil (foto) a fost consultată luni, în jurul prânzului, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală
de medicul Florin Oancea. Extrema Baschet Club Star va lipsi de la pregătiri o săptămână, timp în care se va antrena individual, conform programului stabilit de conducerea tehnică.

Jucătoarea Baschet Club Star a suferit o contractură musculară, care o va ţine departe de parchet până la cel mult şapte zile, deoarece sportiva nu are voie să sară. Mihaela Nemil va continua, în această perioadă, să se pregătească alături de colegele sale din lot, însă nu va face antrenamente la intensitate maximă, acestea urmând să fie fără sărituri. Extrema alb-roşiilor va fi aptă de joc pentru turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14 de la Timişoara.

Info Mihaela Nemil a simţit dureri în zona genunchiului drept în timpul antrenamentului de vineri-seară. Sportiva nu s-a mai antrenat trei zile, până a făcut controlul medical de specialitate.

În cazul în care Mihaela Nemil nu ar fi putut evolua la turneul final, sportiva ar fi putut fi înlocuită de pe lista oficială cu o altă jucătoare. Singura baschetbalistă eligibilă pentru ultimul act ar fi fost, în aceste condiţii, Adriana Şişcă. În cele din urmă, Baschet Club Star nu va mai schimba lotul pentru întrecerea de la sfârşitul lunii august, de la Timişoara, acolo unde se vor afla cele mai bune opt echipe din ţară.

Echipa Baschet Club Star şi-a continuat antrenamentele în acest sfârşit de săptămână, însă fără câteva jucătoare de bază, care nu au fost în sală la şedinţa de pregătire de luni-dimineaţă. Mihaela Dragomir a acuzat dureri abdominale şi nu a fost în sală, în timp ce Ioana Miroiu nu a putut menţine un ritm constant în ultimele două antrenamente.
Nici Denisa Fitero nu a fost alături de colegele sale în ultima perioadă, centrul alb-roşiilor fiind plecat din Bucureşti.

Pentru a vedea ce jucătoare din lotul Baschet Club Star nu va face deplasarea la turneul final de la Timişoara, daţi click aici...

sâmbătă, 8 august 2009

PROBLEME. Mihaela Nemil s-a accidentat

Una dintre cele mai combative jucătoare ale Baschet Club Star, Mihaela Nemil (foto) s-a accidentat cu puţin timp înainte de turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, care se va disputa în perioada 26-30 august, la Timişoara. Sportiva va fi supusă, luni, unui riguros examen medical, care va stabili dacă extrema
alb-roşiilor va fi aptă de joc pentru ultimul act.

La antrenamentul de vineri-seară, jucătoarea a simţit dureri la nivelul genunchiului drept. "Eram la încălzire şi, în timp ce făceam şcoala alergării, au apărut aceste înţepături. Nu ştiu dacă este sau nu vorba de menisc, dar eu sunt încrezătoare că voi evolua la turneul final. Am muncit mult prea mult pentru a rata meciurile de la Timişoara", a declarat Mihaela Nemil, după antrenamentul de sâmbătă, pentru site-ul echipei Baschet Club Star.

Presă Meciul amical de baschet masculin dintre România şi Luxemburg, care a fost programat vineri-seară, la Ploieşti, a fost întrerupt din cauza ploii!

Mihaela Nemil nu a putut să vină la antrenamentul de sâmbătă-dimineaţă, acuzând dureri mari la picior. Doctorul Florin Oancea, cel care a operat-o pe Ioana Murea o va consulta şi pe extrema alb-roşiilor, un diagnostic oficial urmând să se afle abia luni, la prânz. Până atunci, jucătoarea de la Baschet Club Star nu se va antrena şi va aştepta să vadă cum va evolua durerea, deoarece sportiva nu poate călca în picior.

Iniţial, accidentarea sportivei nu a părut foarte serioasă, asta şi pentru că Mihaela Nemil este o jucătoare care lucrează mult la antrenamente şi se pregăteşte foarte bine. "S-a plâns de o durere la picior, la un moment dat, însă a continuat exerciţiile. Nu am mai întrebat-o nimic, deoarece am avut impresia că şi-a revenit şi că este în regulă", a precizat Valentin Bâlă pentru site. În cazul în care Mihaela Nemil nu va putea evolua la turneul final, jucătoarea va fi înlocuită.

Jucătoarea care o va putea schimba pe Mihaela Nemil la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14 poate fi vizualizată aici...

miercuri, 5 august 2009

LOT. Cele zece jucătoare pentru turneul final

Echipa Baschet Club Star şi-a definitivat lotul de jucătoare pentru turneul final A al Campionatului Naţional feminin Under 14, care va avea loc în perioada 26-30 august, la Timişoara. Formaţia din Capitală va deplasa la această competiţie zece sportive, delegaţia grupării din Bucureşti urmând să ajungă în Banat încă de pe 25 august.

Cele zece jucătoare care vor reprezenta echipa Baschet Club Star la turneul final s-au reunit încă de pe 15 iulie şi se pregătesc zilnic. Lotul alb-roşiilor este compus din: Nicoleta Constantinescu, Mihaela Dragomir şi Simona Rădanţu (fundaşi),
Ioana Miroiu, Mihaela Nemil, Mădălina Stan (extreme), Alexandra Anghel, Miruna Lală, Denisa Fitero şi Ingrid Lişman (centri). Ioana Murea nu va face deplasarea la Timişoara deoarece se află în recuperare, după operaţia suferită la ligament.


Pentru turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14 de la Timişoara s-au calificat opt echipe, dintr-un total de 28, câte au fost înscrise la federaţia de specialitate, la începutul anului. Astfel, MC Cluj, Bega Timişoara, Phoenix Galaţi, LPS Satu Mare, Baschet Club Star, Universitatea Craiova, Olimpia Bucureşti şi CSS Râmnicu Vâlcea se vor bate pentru titlul naţional la această categorie de vârstă.

Cele opt formaţii au fost îmărţite în două grupe de câte patru formaţii fiecare, în aceste serii urmând a se juca după sistemul "fiecare cu fiecare". La terminarea celor trei etape, primele două echipe din fiecare grupă se vor lupta pentru locurile 1-4, iar ultimele două pentru 5-8. MC Cluj, Baschet Club Star, LPS Satu Mare şi Olimpia sunt în prima serie, în timp ce CSS Bega Timişoara, Phoenix Galaţi, Universitatea Craiova şi CSS Rm. Vâlcea fac parte din grupa B.

În urma unui sondaj efectuat pe siteul echipei Baschet Club Star, susţinătorii celor opt echipe au creditat formaţia Olimpia Bucureşti
cu prima şansă la medialia de aur, urmată de MC Cluj.

luni, 3 august 2009

SONDAJ. Olimpia va juca finala cu MC Cluj

Conform unui sondaj efectuat pe site-ul echipei Baschet Club Star, formaţia Olimpia Bucureşti este creditată cu prima şansă la cucerirea Campionatului Naţional feminin Under 14. Gruparea din Şoseaua Iancului le-a depăşit, în clasament, pe favoritele la medalia de aur, MC Cluj, Phoenix Galaţi şi pe CSS Bega Timişoara. Olimpia şi MC Cluj vor juca finala, după cum arată voturile.

Sondajul a fost deschis timp de o lună, interval în care susţinătorii echipelor prezente la turneul final al Campionatului Naţional feminin
Under 14 au avut timp să voteze formaţia favorită. Încă de la început trebuie subliniat faptul că nu s-a ţinut cont de forma echipelor ci doar de dorinţa fanilor de a puncta un club, indiferent de denumirea acestuia. Din cele 153 de postări, 53 au fost în favoarea jucătoarelor de la Olimpia.


Chiar dacă este singura formaţie neînvinsă din campionat, echipa Phoenix Galaţi nu a adunat decât 30 de voturi, cu unul mai puţin decât deţinătoarea titlului de acum doi ani, MC Cluj. Gruparea din Moldova a atins un procentaj de 19%, cu un procent sub cel acumulat de clubul din Cluj. Baschet Club Star s-a clasat pe locul patru în acest sondaj, cu 28 de voturi, ceea ce a însemnat un raport de 18%.

Formaţia care organizează turneul final, CSS Bega Timişoara, nu a adunat decât şase voturii de la suporteri. CSS Râmnicu Vâlcea şi LPS Satu Mare au adunat, împreună, cinci puncte, în timp ce Universitatea Craiova nu a avut nicio postare. Conform fanilor, Olimpia Bucureşti ar cuceri medalia de aur, MC Cluj va lua argintul, iar echipa Phoenix Galaţi ar urma să se claseze pe treapta a treia a podiumului. În realitate, lucrurile se vor schimba, cu siguranţă, însă ierarhia finală se va şti abia pe 30 august, la finalul sezonului regulat.

Echipa Baschet Club Star a susţinut două partide de verificare la Râmnicu Vâlcea. Cronica meciurilor o puteţi citi aici...