duminică, 12 octombrie 2008

VICTORIE. B.C. Star – CSS Ploiesti 93-22

In prima etapa a Campionatului National Under 14 feminin, Baschet Club Star a dispus acasa de CSS Ploiesti cu 93-22, dupa un meci pe care l-a controlat din primul si pana in ultimul minut. Chiar daca nu a reusit sa marcheze niciun punct, Nicoleta Constantinescu (foto) a incheiat intalnirea cu 11 pase decisive si patru interceptii. Ana Maria Draghici a fost cea mai buna marcatoare a gruparii din Capitala, cu 18 puncte reusite, record al carierei, ea fiind urmata de Denisa Fitero cu 16 si de Mihaela Dragomir cu 14 puncte realizate.
Adversarele au punctat prima oara in minutul cinci al intalnirii, atunci cand Baschet Club Star isi asigurase un avans de noua puncte. Primul sfert a fost cel mai greu pentru jucatoarele antrenate de Valentin Bala, care au inscris 17 puncte in zece minute. Treptat, baschetbalistele alb-rosii si-au intrat in ritm si au punctat de cate ori au avut ocazia. In ultimele doua perioade scorul a fost edificator: 50-10. CSS Ploiesti a venit in Capitala fara trei jucatoare, dupa cum ne-a informat antrenoarea Cristina Chirita, insa victoria gazdelor nu a fost pusa la indoiala. Dupa meci, toate jucatoarele s-au felicitat, adversarele noastre fiind de parere ca Baschet Club Star are sanse mari de a se califica direct in Top 16. In faza urmatoare a competitiei se califica direct primele doua clasate plus patru ocupante ale locului trei din cele sase grupe. Sistemul de disputare a acestei prime faze este tur-retur si un turneu, fiecare team urmand sa aiba cate noua partide.
Atmosfera din sala a fost una de exceptie, cum rar se intalneste chiar si la meciurile din prima liga. Colegii, prietenii si rudele celor 12 sportive care au fost inscrise pe foaia de arbitraj au incurajat superb echipa si asta s-a vazut si pe teren, acolo unde Simona Radantu, Ioana Murea, Ioana Miroiu, Miruna Lala & Co au rasplatit asa cum s-a cuvenit incurajarile. In celalalt meci din grupa, Olimpia A Bucuresti a dispus de LPS Galati cu 109-24. Etapa viitoare, duminica 19 octombrie, Baschet Club Star se va deplasa la Galati, unde va juca cu LPS din localitate.

Niciun comentariu: