sâmbătă, 5 decembrie 2009

NOIEMBRIE. Liliana Uşurelu, jucătoarea lunii

Cu o medie de 36 de puncte în trei meciuri, în care a fost, de fiecare dată, principala marcatoare a echipei Baschet Club Star, Liliana Uşurelu (foto, la minge) a fost desemnată jucătoarea lunii noiembrie. Sportiva a avut prestaţii excelente în ofensivă, iar în apărare a câştigat mingi importante. Beneficiind şi de aportul coechipierelor, Lili a putut să-şi doboare recordul personal de puncte marcate, ajungând la 40 de puncte realizate într-o partidă.

După ce a primit această distincţie şi în luna octombrie, Liliana Uşurelu şi-a confirmat încă odată valoarea, fiind selecţionată şi în lotul naţional feminin Under 15. Liderul echipei Baschet Club Star se află, în aceste zile, în Ungaria, acolo unde tricolorele mici întreprind un turneu de verificare înainte de Balcaniadă. Liliana Uşurelu va reveni la antrenamentele grupării din Capitală pe 10 decembrie, dată la care selecţionata României va fi în ţară.

Acord Liliana Uşurelu a decis să revină la Baschet Club Star pe 18 septembrie, atunci când jucătoarea a hotărât să se legitimeze la gruparea din Capitală pentru cel puţin un sezon.

În ultimele două jocuri pentru Baschet Club Star, Liliana Uşurelu a marcat 79 de puncte. 40 dintre acestea au fost realizate cu CSS Botoşani, în deplasare, într-un meci pe care jucătoarele alb-roşiii şi l-au adjudecat cu 109-82, iar 39 de puncte le-a înscris în întâlnirea cu CSS Bacău, scor 100-65, desfăşurată pe propriul teren. Până acum, liderul formaţiei din Capitală are oferte de la alte trei cluburi puternice din România.

La începutul acestui sezon competiţional, Liliana Uşurelu a ales să revină la echipa la care a început sportul de performanţă. De-a lungul carierei, componenta Baschet Club Star a fost legitimată la formaţii precum Baschet Club 97 Bucureşti, CSS Râmnicu Vâlcea şi Sportul Studenţesc Bucureşti. Lili a evoluat şi în prima ligă a ţării, punctând o singură dată, din acţiune, în partida dintre Sportul şi Municipal Târgovişte, meci care s-a desfăşurat în Capitală, în luna noiembrie şi a contat pentru turul Diviziei A.

Echipa Baschet Club Star a acordat, în perioada competiţională, distincţia de cea mai bună jucătoare. Această performanţă a fost atribuită în lunile ianuarie, februarie,martie, aprilie, mai, august şi octombrie.

Niciun comentariu: