joi, 3 septembrie 2009

AUGUST. Ioana Miroiu, jucătoarea lunii

După ce, în luna ianuarie a acestui an, Ioana Miroiu (foto) s-a dovedit a fi jucătoarea care a reuşit cele mai bune meciuri, căpitanul Baschet Club Star a evoluat perfect şi la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, acolo unde a înregistrat şi un nou record personal: 24 de puncte marcate într-un meci.

La turneul final, Ioana Miroiu a mai reuşit o performanţă în premieră, aceea de a avea procentaj maxim la aruncările de la distanţă, marcând trei coşuri din spatele semicercului, din tot atâtea încercări, în partida pentru locurile 7-8, cu CSS Râmnicu Vâlcea. Nicio jucătoare de la echipa Baschet Club Star nu a înscris nouă puncte din nouă posibile într-un meci oficial. Mai mult, căpitanul alb-roşiilor s-a remarcat şi în defensivă, acolo unde şi-a ajutat echipierele.

Info
Pentru a vedea toate rezultatele înregistrate la turneul final de la Timişoara accesaţi acest link.

Ioana Miroiu a început baschetul de performanţă în luna septembrie 2006 şi a fost printre primele jucătoare selecţionate la această echipă. Căpitanul formaţiei Baschet Club Star nu a mai fost legitimat la nicio altă grupare din ţară. "La început nu m-a lăsat mama să vin să joc. Însă sora mea mai mare a convins-o să pot merge la antrenamente. Nici mie nu-mi vine să cred cât timp a trecut de atunci", îşi aminteşte Ioana Miroiu.

În urmă cu un an, Ioana Miroiu a fost prezentă la trialul de selecţie al lotului naţional Under 14, rămânând în baza de date a Federaţiei Române de Baschet pentru această categorie de vârstă. Căpitanul alb-roşiilor evoluează pe postul de extremă, însă a jucat şi ca fundaş la turneul final de la Timişoara, post pe care s-a adaptat destul de bine. Începând din sezonul 2009-2010, sportiva este junioară doi şi va evolua în Campionatul Naţional feminin Under 16.

Baschet Club Star şi-a premiat jucătoarele în acest an competiţional în lunile
ianuarie, februarie, martie, aprilie
şi mai.

Niciun comentariu: