vineri, 30 octombrie 2009

OCTOMBRIE. Liliana Uşurelu, jucătoarea lunii

Cu o medie de 20 de puncte şi 10 recuperări pe meci, Liliana Uşurelu (foto) a fost desemnată cea mai completă jucătoare a echipei Baschet Club Star pe luna octombrie. Chiar dacă jucătoarele alb-roşiii nu au susţinut decât un singur meci în Campionatul Naţional feminin Under 16, liderul grupării din Capitală şi-a trecut în cont 37 de puncte în aproximativ 23 de minute de joc.

La partidele de verificare pe care echipa Baschet Club Star le-a susţinut în presezon, Liliana Uşurelu a fost top-scorer de fiecare dată, indiferent că adversarul s-a numit Raptors, KSE Târgu Secuiescu sau Olimpia Bucureşti. De fiecare dată, jucătoarea alb-roşiilor a făcut diferenţa, ajutându-şi colegele să termine meciurile cu o medie de aproximatv 60 de puncte într-o întâlnire. Lili evoluează atât pe postul de extremă cât şi pe cel de fundaş şi a debutat în sportul de performanţă în luna martie 2003.

Profil În 2007, Liliana Uşurelu a fost desemnată MVP-ul turneului internaţional de la Viena, categoria de vârstă sub 14 ani, iar anul acesta jucătoarea a evoluat, pentru naţionala Under 16 a României, la Campionatul Europeam feminin, Divizia B, de la Tallin, din Estonia.

Liliana Uşurelu a fost cea mai importantă achiziţie a echipei Baschet Club Star în perioada de transferări, jucătoarea având dublă legitimare şi pentru formaţia Sportul Studenţesc Omnilogic, din prima ligă de senioare a ţării. Chiar dacă a debutat cu numărul 12 la Star, în urmă cu şase sezoane, atunci când a fost selecţionată de la Şcoala Generală 79, Lili a ales în acest an să poarte echipamentul cu numărul 7.

Recordul de puncte marcate al jucătoarei este de 38, într-un meci pe care Baschet Club Star l-a susţinut la turneul internaţional de la Viena, atunci când, în aprilie 2007, jucătoarele alb-roşiii au cîştigat împotriva formaţiei belgiene Fan Kids cu scorul de 70-66, după ce adversarele au avut un ecart incredibil, de 30 de puncte! Cele două echipe s-au reîntâlnit, apoi, în finala competiţiei, atunci când baschetbalistele din Benelux şi-au luat revanşa, scor 61-35.

Sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 11.30, Baschet Club Star va juca primul meci în sala proprie, la Şcoala 103. Partida, una de verificare, va opune două selecţionate ale formaţiei din Capitală.
Amănunte puteţi citi aici...

Baschet Club Star şi-a premiat jucătoarele lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie şi mai. În iunie şi iulie nu au existat competiţii în calendarul intern, care s-a încheiat în august 2009.

Niciun comentariu: