vineri, 18 septembrie 2009

TRANSFER. Liliana Uşurelu revine la Star!

Echipa Baschet Club Star a obţinut, vineri seară, acordul jucătoarei Liliana Uşurelu (foto, la minge) pentru ca aceasta să facă parte din formaţia de la care a pornit în sportul de performanţă. Lili este primul transfer pe care B.C. Star în realizează în inter-sezon, achiziţia fiind cu atât mai mare deoarece sportiva este componentă a lotului naţional feminin Under 16.

Liliana Uşurelu a evoluat sezonul trecut pentru echipa Sportul Studenţesc Bucureştii, activând atât la formaţia de senioare cât şi la cea de junioare. În urmă cu două sezoane, sportiva a cucerit titlul naţional la junioare doi cu formaţia Baschet Club 97 Bucureşti, grupare la care a fost colegă cu o altă componentă din team-ul alb-roşu, Ingrid Lişman. Lili a avut oferte, în această perioadă, de la CSS 4, CSS Sibiu, Olimpia, Raptors, CSS 2 şi CSS Râmnicu Vâlcea, însă a ales Baschet Club Star.

Info La Campionatul European feminin Under 16, Divizia B, care a avut loc anul acesta la Tallin, în Estonia, Liliana Uşurelu a evoluat în şapte meciuri ale naţionalei României.

Născută pe 19 aprilie 1994 la Bucureşti, Liliana Uşurelu şi-a început cariera la Baschet Club Star, echipă cu care a obţinut locul 5 la Campionatul Naţional feminin Under 10 de la Mărgineanca, în anul 2005. A evoluat la Star până în vara anului 2006, când s-a transferat la Baschet Club 97. În 2007 a fost aleasă MVP-ul turneului internaţional de la Viena, acolo unde jucătoarele alb-roşiii au obţinut locul al doilea.

Liliana Uşurelu a declarat că şi-a dorit să revină la Baschet Club Star deoarece cunoştea lotul de jucătoare. "Am evoluat alături de fete în câteva meciuri şi le cunosc, aşa că am decis ca acest sezon să-l petrec aici. Sper să mă acomodez repede şi să mă obişnuiesc cu noile mele coechipiere", a completat Lili pentru site. Noua componentă a alb-roşiilor va purta tricoul cu numărul 7 şi va fi prezentată oficial săptămâna viitoare, atunci când vom publica şi un interviu cu Liliana Uşurelu. Transferul se va efectua până cel mai târziu vineri, 25 septembrie, la FR Baschet.

Echipa Baschet Club Star continuă seria selecţiilor la categoria de vârstă 1995-1996. Amănunte citiţi aici...
sursa foto: fibaeurope

Niciun comentariu: