luni, 3 mai 2010

APRILIE. Denisa Fitero este jucătoarea lunii

Într-o perioadă în care meciurile oficiale au cam lipsit, Baschet Club Star susţinând doar trei partide în luna aprilie, selecţia Denisei Fitero (foto, la minge) la lotul naţional feminin Under 14 a contat în mare măsură la desemnarea celei mai bune sportive a grupării din Capitală în acest interval de timp. Decarul alb-roşiilor i-a impresionat pe antrenorii tricolorelor mici, Anton Călin şi Loredana Munteanu, în stagiul de pregătire centralizată desfăşurat la Târgu Mureş.

Cantonamentul din localitatea ardeleană a avut loc în perioada 5-11 aprilie, iar jucătoarea formaţiei Baschet Club Star a arătat că poate face parte din formaţia de bază Under 14 a ţării noastre. Denisa Fitero s-a pregătit alături de cele mai bune sportive din România, la această categorie de vârstă, şi a fost folosită ca titulară în partidele de verificare de la Târgu Mureş. Totuşi, antrenorii Călin Anton şi Loredana Munteanu i-au spus echipierei formaţiei din Capitală că mai are de lucrat la anumite procedee, pentru a-şi corecta, la antrenamente, câteva deficienţe tehnice care apar în timpul meciurilor.

Profil Recordul personal al Denisei Fitero este de 32 de puncte marcate. Jucătoarea a participat, alături de echipierele Baschet Club Star, la turneul internaţional de la Viena, în 2007, atunci când a cucerit medalia de argint.

Denisa Fitero este singura jucătoare din echipa Baschet Club Star care, în ultimii doi ani, a participat la toate cantonamentele loturilor naţionale, fiind selecţionată atât la Under 14, de trei ori, dar şi la actuala reprezentativă Under 15, o singură dată, în 2008 "La categoria mea de vârstă mă simt mult mai bine, pentru că antrenorii ne cunosc, ştiu ce să ne ceară, şi sunt mereu alături de noi. Cred că este mult prea devreme să mă gândesc la echipa de la Under 15. Acolo sunt jucătoare consacrate, a căror valoare este deja cunoscută în România", a completat decarul alb-roşiilor.

Descoperită în februarie 2007, Denisa Fitero a debutat la Baschet Club Star pe 4 martie 2007, într-un meci oficial cu Progresul Bucureşti, disputat în sala BNR din Capitală. Decarul alb-roşiilor nu a evoluat, până acum, decât pentru actuala sa echipă şi a declarat că este decisă să ajungă cât se poate de departe în carieră. Denisa o are ca ideal pe Diana Pop, singura baschetbalistă care a reuşit o performanţă unică: a cucerit cinci titluri consecutive în Bundesliga, cu Wasserburg, în campionatul Germaniei.

La lotul naţional feminin Under 14, selecţionerii Călin Anton şi Loredana Munteanu au folosit-o pe Denisa Fitero în formaţia de bază a tricolorelor mici.
Detalii aici...


Baschet Club Star şi-a premiat cele mai bune jucătoare şi în lunile ianuarie, februarie şi martie.

Niciun comentariu: