miercuri, 7 aprilie 2010

MARTIE. Simona Rădanţu, jucătoarea lunii

După o serie de meciuri foarte importante, în care echipa Baschet Club Star a reuşit calificarea la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15, grupa valorică B, iar în cadrul competiţiei junioarelor doi echipierele grupării din Capitală sunt în Top 16, a fost foarte greu de desemnat jucătoarea lunii martie. Ioana Miroiu, Mihaela Nemil, Miruna Lală, Diana Robu şi Simona Rădanţu (foto) ar fi putut oricând să obţină această distincţie.

Fără a ieşi prea mult în evidenţă, dar de multe ori cu un joc precis şi exact, foarte atentă la intercepţie şi cu un spirit ofensiv deosebit, Simona Rădanţu a fost cea care s-a detaşat, în luna martie, de colegele sale. Una dintre cele mai muncitoare componente ale Baschet Club Star, Simona s-a schimbat mult în ultima perioadă şi a arătat că se poate conta pe ea. A avut statistici excelente în partidele cu LPS Galaţi şi cu CSS Braşovia Braşov, iar la turneul semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 15 a fost servantul ideal pentru Miruna Lală şi pentru Alexandra Anghel, ultimele punctând decisiv din spaţiul de trei secunde.

Performanţă Simona Rădanţu a fost aleasă drept cea mai bună apărătoare a turneului semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 15, reuşind cel puţin patru intercepţii şi cinci recuperări pe meci. Miruna Lală şi-a adjudecat titlul de MVP al competiţiei.

Chiar dacă, la un moment dat, a decis să renunţe la perfomanţă, din cauza unor probleme personale, Simona Rădanţu a revenit asupra deciziei şi a arătat mai multă seriozitate. Atât la antrenamente cât şi în meciuri. A stat, aproape de fiecare dată, în umbra Nicoletei Constantinescu şi a Mihaelei Dragomir, însă, de fiecare dată, şi-a câştigat locul prin propriile puteri şi a demonstrat că este o jucătoare de încredere, pe care se poate conta. În meciul cu Phoenix Galaţi a avut una dintre cele mai grele sarcini de pe teren, aceea de a o anihila pe Irina Vasilache, una dintre cele mai bune sportive din ţară. S-a achitat bine de acest lucru.

Simona Rădanţu a debutat la Baschet Club Star pe 14 ianuarie 2007, într-un meci cu echipa CSS 2. În acea partidă, jucătoarea alb-roşiilor nu a marcat niciun punct, însă, pe 20 august 2009, a totalizat 20 de puncte, record personal, într-o întâlnire cu CS Dan Dacian. De când a venit la actuala sa formaţie, Simona Rădanţu a evoluat cu acelaşi număr pe tricou, 14, pe care a spus că nu-l va schimba cât timp se va afla în sportul de performanţă. "E numărul meu norocos în baschet şi sunt convinsă că pot să-l păstrez deoarece îmi place foarte mult", a recunoscut fundaşul grupării din Capitală.

Echipa Baschet Club Star şi-a premiat sportivele în lunile ianuarie şi februarie. Vezi aici şi aici cine a reuşit să fie aleasă "Jucătoarea lunii".

Niciun comentariu: