luni, 12 aprilie 2010

NAŢIONALĂ. Denisa Fitero, în echipa de bază!

Singura jucătoare a echipei Baschet Club Star convocată la loturile naţionale de junioare a fost Denisa Fitero (foto, la minge). Decarul formaţiei din Capitală s-a întors, duminică noapte, din cantonamentul de la Târgu Mureş, acolo unde a luat parte la stadiul de pregătire centralizat al tricolorelor mici, Under 14. Selecţionerii Călin Anton şi Loredana Munteanu au apreciat calităţile Denisei însă au concluzionat că aceasta "mai are de lucrat" la anumite procedee.

Per ansamblu, evoluţia Denisei Fitero la acest cantonament a fost una bună. Jucătoarea echipei Baschet Club Star şi-a văzut de pregătire şi a dovedit că este una din primele sportive din ţară la categoria sa de vârstă, fapt confirmat şi în partidele de verificare pe care lotul naţional Under 14 le-a susţinut la Târgu Mureş. În primul meci, decarul grupării din Capitală a fost prima schimbare pentru postul de extremă, iar în cea de-a doua întâlnire s-a aflat în formaţia de bază a tricolorelor mici, alături de Sica Cuzic şi de Andreea Coja (ambele de la Phoenix Galaţi), Paula Lenart (KSE Târgu Secuiesc) şi de Carmen Potop (Olimpia Bucureşti).

Info Denisa Fitero a plecat la Târgu Mureş împreună cu echipiera formaţiei Olimpia Bucureşti, Carmen Potop. Cele două jucătoare au împărţit aceeaşi cameră şi au reuşit să prindă formaţia de bază a tricolorelor mici.

Din acest stagiu de pregătire au lipsit Teodora Neagu şi Roxana Benea (ambele de la Phoenix Galaţi) şi Ruxandra Roşoga (Olimpia Bucureşti), toate trei accidentate. Teodora Neagu va completa echipa de bază a lotului naţional feminin Under 14, jucătoarea pregătită de Mugurel Lepădatu fiind una dintre cele mai experimentate la categoria sa de vârstă. În cantonamentul de la Tg. Mureş, din perioada 5-11 aprilie, au fost prezente 14 baschetbaliste, care au avut antrenamente duble în această perioadă.

În cele două partide de verificare, disputate de lotul naţional feminin Under 14, împotriva formaţiei Under 18 a Gravity Târgu Mureş, tricolorele mici au fost, de multe ori, egalele unor sportive cu patru ani mai mari. Ambele întâlniri au revenit grupării ardelene, care s-a impus la 18 şi, respectiv, 16 puncte diferenţă, însă selecţionerii Călin Anton şi Loredana Munteanu au putut să verifice toate cele 14 jucătoare pe care le-au avut la dispoziţie. Federaţia Română de Baschet a asigurat condiţii de cazare şi de masă excelente pentru prima reprezentativă feminină Under 14.

Cei care doresc să intre în posesia unui echipament de joc al echipei Baschet Club Star pot participa la concursul iniţiat de conducerea grupării din Capitală. Detalii aici...

Niciun comentariu: