luni, 25 ianuarie 2010

REVENIRE. Ioana Murea, din nou la meciuri

După aproape şapte luni de pauză, Ioana Murea (foto, în alb) a revenit pe teren, reuşind să-şi treacă în cont trei puncte, trei recuperări şi două intercepţii în meciul pe care junioarele de la Baschet Club Star l-au pierdut, scor 46-94, cu formaţia Still Us, din cadrul Campionatului Municipal de senioare, Divizia Onoare. Extrema grupării din Capitală a evoluat opt minute în această întâlnire şi a înscris un coş din acţiune şi unul de la linia de pedeapsă.

Ioana Murea s-a accidentat la ligamentul piciorului stâng, în luna martie a anului trecut, la un antrenament al echipei Baschet Club Star. Iniţial, nu a fost vorba de o intervenţie chirurgicală, însă jucătoarea a fost lovită în acelaşi loc în timpul unui meci oficial, cu CSS Universitatea Craiova, din cadrul turneului semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 14, în sala Olimpia din Capitală. Abia după acea recidivă s-a pus problema operaţiei, care a avut loc în urmă cu şapte luni, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti.

Istoric Pe 25 mai 2009, Ioana Murea a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la genunchiul piciorului stâng. Jucătoarea a suferit o ruptură a ligamentului care susţine rotula şi a trebuit să fie operată.

Cât timp a evoluat, în sezonul trecut, Ioana Murea a avut o medie de 7,25 puncte pe meci şi alte patru recuperări şi două intercepţii pe joc. Mika, aşa cum este alintată sportiva de colegele de echipă, are un record personal de 16 puncte şi a venit la gruparea din Capitală de la formaţia Clubului Sportiv Şcolar 6. Din luna august 2008, Ioana Murea a fost legitimată la Baschet Club Star, echipă la care a bifat, de-a lungul carierei, 40 de meciuri într-un singur sezon, obţinând cu actuala sa formaţie locul şapte pe ţară la Campionatul Naţional feminin Under 14, la turneul final de la Timişoara.

Jucătoarea a revenit la programul normal de antrenamente abia din luna ianuarie a acestui an, având permisiunea medicilor pentru reluarea pregătirii. Perioada de recuperare a fost destul de lungă, interval în care Ioana Murea a declarat că abia aşteaptă să reintre pe teren. "Am vrut mult să revin şi să joc. Mi-a lipsit acest lucru şi acum trebuie să-mi recapăt sută la sută încrederea în mine, pentru că am pierdut destul de mult", a completat extrema echipei Baschet Club Star pentru site.

Ioana Murea a fost transferată oficial la Baschet Club Star pe 18 august 2008. De la acea dată, Mika a devenit o jucătoare de bază a echipei. Detalii aici...

Niciun comentariu: