vineri, 1 mai 2009

PROBLEME. Ioana Murea se va opera

Accidentată la un antrenament,
pe 5 martie, Ioana Murea (foto) a revenit în lotul Baschet Club Star. Lovită la piciorul stâng, în zona genunchiului, unde a avut o ruptură a ligamentului care susţine rotula, extrema alb-roşiilor a suferit o recidivă şi va trebui să suporte o intervenţie chirurgicală care o va ţine departe de parchet maximum trei luni de zile.

Ioana Murea se va opera, cel mai probabil, în perioada 20-30 mai, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Capitală. Jucătoarea a fost consultată, joi după-amiază, de doctorii Florin Oancea şi Gabriel Dinu, aceştia ajungând la concluzia că ligamentul este destul de afectat şi, pentru a nu crea o eventuală problemă la nivelul cartilajului, s-a decis ca să se intervină chirurgical. "În aceste condiţii operaţia este necesară, pentru binele sportivei", a precizat Florin Oancea.

Baschetbalista va sta maximum 24 de ore în spital, după intervenţia chirurgicală, după care, timp de 14 zile, trebuie să stea liniştită şi să nu forţeze piciorul. Cea mai importantă va fi perioada de recuperare, pentru ca ligamentul să se refacă. "Va putea evolua, cu siguranţă, la turneul final din luna august, dacă operaţia se va face în cel mai scurt timp posibil", a mai spus Florin Oancea. Pentru a fi în lotul Baschet Club Star la faza finală, Ioana Murea trebuie să se opereze cel mai târziu pe 30 mai.

În aceste condiţii, Ioana Murea nu va putea juca la cel de-al doilea turneu semifinal, care se va disputa în perioada 29-31 mai, la Galaţi. "Mai există o variantă. Jucătoarea ar putea evolua la Galaţi, însă nu va fi recuperată până la turneul final. Părinţii ei vor avea decizia finală. Conducerea clubului şi jucătoarele sunt alături de Mika şi abia aşteaptă să o revadă în meciuri", a declarat Valentin Bâlă pentru site.

Citeşte aici cum s-a accidentat Ioana Murea şi performanţele jucătoarei în acest an...

Niciun comentariu: