luni, 9 martie 2009

ACCIDENTARE. Ioana Murea va sta o lună

Una dintre componentele de bază ale echipei Baschet Club Star, Ioana Murea (foto) s-a accidentat destul de grav la antrenamentul de joi seară şi va lipsi o lună de zile de la antrenamente şi de la meciuri. Sportiva a fost consultată luni dimineaţă de medicul Florin Oancea, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Diagnosticul pus de doctorul Oancea a fost de ruptură a ligamentului care ţine rotula, la genunchiul stâng. "Pentru a evita intervenţia chirurgicală, sportiva va purta o proteză specială, care va permite rotulei şi ligamentului să stea în poziţie normală, pentru refacere. Ioana Murea va reveni la control peste o săptămână, însă nu pot spune dacă va fi aptă de joc la turneul semifinal", a adăugat Florin Oancea, care a mai spus că această lovitură cere timp şi nu trebuie să se forţeze vindecarea. Există posibilitatea ca Mika să fie refăcută total la jumătatea lunii aprilie, însă jucătoarea ar putea să revină mai repede, în funcţie de cum se reface ligamentul.

Ioana Murea va mai efectua un control peste aproximativ zece zile, după care va urma o gimnastică de recuperare, după cum a precizat doctorul Florin Oancea. Componenta echipei Baschet Club Star va purta această proteză constant timp de aproape o lună, neavând voie să o dea jos de pe genunchi decât în timp ce este întinsă şi nu forţează piciorul.

Dacă la turneul la sală de la Gheorgheni, din perioada 20-22 martie, extrema alb-roşiilor nu va putea evolua, în schimb baschetbalista ar putea reintra pe parchet la turneul semifinal. "Este foarte importantă perioada de recuperare, pentru că Mika este o jucătoare de care vom avea nevoie în viitor. Sunt convins că va depăşi această perioadă mai puţin fastă pentru ea", a adăugat Valentin Bâlă pentru site.

Pentru a vedea primul meci oficial pe care l-a disputat Ioana Murea la Bachet Club Star accesaţi acest link...

Niciun comentariu: