luni, 19 aprilie 2010

VIDEO. Federaţia judecă bătaia de la Târgu Jiu

Incidentele aproape fără precedent, petrecute la meciul dintre Energia Rovinari şi Gladiator Cluj (foto, captură frbaschet.ro), scor final 120-71, din cadrul play-out-ului Diviziei A, la masculin, vor fi judecate, marţi, de Federaţia Română de Baschet. La partida mai sus menţionată a avut loc o bătaie generală, care a izbucnit în partea a doua a întâlnirii, după un contact între doi jucători în zona spaţiului de două puncte din defensiva oaspeţilor.

VEZI AICI VIDEO CU BĂTAIA

Conform declaraţiilor celor prezenţi la meci, din câte se pare, conflictul a început de la Rareş Apostol, component al echipei Energia Rovinari. Pivotul formaţiei gorjene, Kibwe Trim a lovit doi jucători ai echipei Gladiator Cluj care, potrivit martorilor, ulterior au rămas la podea. Baschetbaliştii echipei oaspete neagă faptul că această bătaie a fost generată de aceştia, spunând că Apostol a fost cel care a generat tot acest conflict fără precedent.

NBA Play-off-ul din liga de baschet nord-americană a fost precedat de un fapt mai puţin sportiv: două echipe, Chicago Bulls şi San Antonio Spurs, au fost acuzate că ar fi apelat la aranjamente pentru a se califica în faza eliminatorie şi pentru a-şi alege adversarii.

Echipierii grupării din Cluj au declarat pentru numaibaschet.ro că speră ca Federaţia Română de Baschet să ia deciziile corecte în acest caz. "Sper ca FRB să nu suspende jucătorii care nu au participat la agresiuni şi să ia deciziile corecte. Au fost de ambele părţi jucători eliminaţi fără să fi dat vreun pumn. Eu nu am lovit pe nimeni dar în schimb era cât pe ce să fiu lovit", a completat Leroy Dawson, de la Gladiator. Arbitrul Mircea Şerban a fost la un pas să fie agresat, însă intervenţia forţelor de ordine a fost promtă.

Gladiator Cluj-Napoca a terminat meciul în patru oameni, după ce arbitrii au dictat eliminarea a patru jucători de la fiecare echipă. Jucătorii eliminaţi sunt: Leroy Dawson, Levi Levine, Robert Bishop şi Brent Freeman de la Gladiator, respectiv Rareş Apostol, Kibwe Trim, Kevin Tyner şi Louis Darby de la Energia. Federaţia Română de Baschet ar putea să-i suspende, pentru tot restul sezonului, pe cei opt sportivi eliminaţi în această întâlnire.

Fostul mare baschetbalist Ghiţă Mureşan apare în două clipuri publicitare pentru Vodafone. Pentru a vedea imagini, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: