duminică, 18 aprilie 2010

ONOARE. Calificare dificilă în play-off

În meciul de baraj pentru calificarea în play-off-ul Campionatului Municipal de senioare, Divizia Onoare, echipa de junioare a Baschet Club Star a învins, după un meci slab, formaţia CS Dan Dacian, cu scorul de 40-36. Întâlnirea s-a disputat, duminică, în sala Federaţiei Române de Baschet, iar Miruna Lală a fost cea mai bună marcatoare a alb-roşiilor, cu opt puncte şi patru recuperări, în timp ce Ioana Murea a reuşit şapte puncte şi trei pase decisive.

Echipierele Baschet Club Star au intrat relaxate în meci şi au fost conduse cu scorul de 8-12, după prima perioadă. Chiar dacă au avut avantajul taliei, Alexandra Anghel şi Diana Robu nu au putut să fructifice majoritatea mingilor pe care le-au primit în spaţiul de trei secunde, iar Denisa Fitero nu a mai avut concentrarea de sâmbătă, din partida cu Olimpia. În aceste condiţii, Ioana Miroiu şi Ioana Murea au dus greul în prima jumătate a întâlnirii. În acest meci, adversarele au beneficiat şi de faptul că niciun fundaş al Baschet Club Star nu a putut să-şi aşeze colegele în ofensivă.

Decizie Din cauza unor probleme interne, echipa Baschet Club Star nu se va prezenta la partida cu Phoenix, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Întâlnirea este programată pe 24 aprilie. În tur, gruparea din Galaţi s-a impus la Bucureşti cu scorul de 78-42.

La pauza mare avantajul s-a schimbat. După un parţial de 14-8, jucătoarele alb-roşii au preluat conducerea pe tabelă după 20 de minute, atunci când au avut un ecart de un coş: 22-20. Denisa Fitero a evoluat perfect abia în sfertul al treilea, transformând patru aruncări libere din tot atâtea posibile şi pasând decisiv de trei ori, astfel că Baschet Club Star a condus cu 30-21 înainte de ultimul sfert. Formaţia Dan Dacian a încercat surpriza însă nu a putut decât să reducă diferenţa, Ioana Miroiu & Co învingând cu 40-36.

Pentrui acest meci, în formaţia Dan Dacian au evoluat alte trei sportive care nu au făcut parte din lotul acestei grupări în Campionatul Naţional, lucru care s-a văzut şi pe teren. Următoarea partidă a echipei Baschet Club Star în Divizia Onoare va avea loc săptămâna viitoare, când va începe play-off-ul, acolo unde jucătoarele alb-roşii vor întâlni Still Us, într-o serie care se va desfăşura după sistemul "cel mai bun din trei meciuri". În cealaltă partidă din această fază a competiţiei, senioarele de la Baschet Club Star se vor lupta cu formaţia CSS 4 pentru un loc în finala mare.

Jucătoarele echipei Baschet Club Star au avut nevoie de victorie în meciul cu CS Dan Dacian, pentru a intra în play-off-ul Diviziei Onoare. Detalii aici...

Niciun comentariu: