marți, 20 aprilie 2010

ONOARE. B.C. Star are două echipe în play-off

Partidele din sezonul regulat al Campionatului Municipal feminin de senioare, Divizia Onoare, s-au încheiat. Echipele Still Us, CSS 4 şi formaţiile de senioare şi de junioare de la Baschet Club Star au intrat în play-off, acolo unde se vor lupta pentru primele patru poziţii ale acestei competiţii, organizată în premieră de Asociaţia Municipală Bucureşti, în acest an. Sistemul de disputare va fi eliminatoriu, până la desemnarea grupării care va câştiga întrecerea, în 2010.

Echipele CSS 4B şi CS Dan Dacian nu au prins un loc în play-off şi au încheiat sezonul. În fazele finale se vor desfăşura două semifinale, după sistemul "cel mai bun din trei meciuri". Cum formaţia Still Us a încheiat campionatul pe primul loc, gruparea Svetlanei Drăguşin va avea avantajul terenului propriu, în toate întâlnirile din această fază a competiţiei. Pe doi s-a clasat Baschet Club Star (senioare), urmată, în ordine, de CSS 4 şi de junioarele de la Baschet Club Star. Pentru penultimul act se vor disputa jocurile dintre Still Us şi Baschet Club Star (junioare) şi Baschet Club Star (senioare) şi Clubul Sportiv Şcolar 4.

VIDEO Federaţia Română de Baschet va judeca, marţi, incidentele produse la întâlnirea dintre Energia Rovinari şi Gladiator Cluj, din play-out-ul Diviziei A, la masculin. În urma unei altercaţii s-a produs o bătaiei generală care a dus la descalificarea a opt jucători!

Toate întâlnirile urmează să se dispute în sala Federaţiei Române de Baschet, însă echipa mai bine clasată are şansa de a disputa întâlnirea decisivă în arena proprie. Formaţiile care au prima şansă la finală sunt Still Us şi senioarele de la Baschet Club Star, ambele având şansa unui meci în plus acasă. Gruparea Svetlanei Drăguşin este favorită la cucerirea trofeului, rezultatele din sezonul regulat recomandând-o pentru acest lucru. Semifinalele urmează să înceapă duminică, pe 25 aprilie, însă programul oficial va fi stabilit abia marţi-seară, după care va fi comunicat cluburilor.

Cea mai interesantă serie a primei faze a play-off-ului se anunţă a fi cea dintre senioarele de la Baschet Club Star şi echipa Clubului Sportiv Şcolar 4 Bucureşti. Ambele grupări au ca scop declarat finala, iar în sezonul regulat şi-au împărţit victoriile, lucru care arată că aici nu există, din start, un favorit. În cealaltă întâlnire, Still Us poate închide semifinala din două meciuri, junioarele de la Baschet Club Star nbeavând experienţa necesară pentru a trece de formaţia Svetlanei Drăguşin.

Pentru a vedea imagini de la meciurile Diviziei Onoare, disputate în sala Federaţiei Române de Baschet, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: