joi, 15 aprilie 2010

SPECULAŢII. Şi în NBA se aranjează meciuri?

Campionatul profesionist de baschet nord-american, NBA, şi-a stabilit, miercuri noapte, cele 16 echipe care se vor lupta pentru titlu. Opt formaţii din Est şi alte opt din Vest au intrat în play-off-ul celor două conferinţe. Chicago Bulls a completat acest tablou, după ce a învins, în deplasare, scor 98-89 pe Charlotte Bobcats şi a reuşit, în ultimul moment, să ajungă în careul de aşi al Ligii.

Pentru a prinde o poziţie din prima fază a seriilor eliminatorii, Chicago avea nevoie de victorie, pentru a nu depinde de rezultatul meciului dintre Toronto şi New York Knicks. Multă lume a speculat înainte de partidă că Michael Jordan, fostul superstar al celor de la Bulls, actualmente patron la Bobcats, îşi va ajuta fosta echipă, după cum a scris presa de peste Ocean. Acest lucru s-a dovedit a fi adevărat în partida de la Charlotte, acolo unde "Taurii" s-au impus mult prea uşor la o diferenţă de nouă puncte.



După ce a evoluat aproape întreaga sa carieră la Chicago Bulls, Michael Jordan nu avea cum să nu-şi ajute fosta echipă, alături de care a cucerit şase titluri ale NBA. Pe parcursul întâlnirii din Time Warner Cable Arena, Bobcats a arătat că, dacă apasă pe acceleraţie, se poate impune, însă nu a forţat. În aceste condiţii, Bulls a condus din primul minut, egalitate nu s-a consemnat nicio secundă iar victoria a revenit oaspeţilor, care au prins ultimul loc în play-off-ul Conferinţei de Est. Chicago a pus rapid opt puncte fără răspuns, a mărit ecartul la 18-2, după numai patru minute şi a rămas la conducere până la final. Michael Jordan s-a dus personal la vestiarul fostei sale formaţii pentru a-i felicita pe jucători pentru victorie şi pentru calificare!

Antrenorul gazdelor, Larry Brown a început meciul cu formaţia de bază, pentru a înlătura posibilele spectulaţii ale mass media. Pentru Bobcats, meciul cu Bulls nu a mai avut nicio semnificaţie, gruparea din Charlotte asigurându-şi locul şapte pentru play-off. Titularii amfitrionilor au evoluat câte 25 de minute, iar acest lucru s-a văzut şi pe parchet. Un alt joc din NBA considerat a fi aranjat a fost cel dintre Dallas Mavericks şi San Antonio Spurs, scor 96-89, oaspeţii având "şansa" să-şi aleagă adversarul din play-off: Utah Jazz sau Dallas Mavericks. Spurs a dorit o serie cu Mavs.

Pentru a vedea gafele mascotelor din NBA accesaţi acest link...

Niciun comentariu: