marți, 13 aprilie 2010

UNDER 16. Prima etapă a returului, cu Olimpia

Echipele Baschet Club Star şi Olimpia Bucureşti se vor întâlni, sâmbătă, de la ora 11.30, în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii Generale 103 din Capitală, într-un meci contând pentru grupa de calificare A4 din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Partida contează pentru prima etapă a returului acestei serii, din care mai fac parte formaţiile Phoenix şi LPS, ambele din Galaţi. Phoenix este lider în grupa A4, cu trei victorii din tot atâtea posibile.

Favorită la victorie, gruparea din Şoseaua Iancului va încerca să-şi refacă linia de clasament în această serie, după înfrângerea din ultima etapă, scor 64-68 cu LPS. Olimpia a acumulat doar o victorie în grupă şi se află pe locul al treilea, ultima poziţie care asigură calificarea directă la turneul semifinal. Pentru a nu avea probleme în ultimele trei întâlniri, jucătoarele antrenate de Liliana Ciobanu au nevoie de un retur perfect, în care să învingă în toate întâlnirile, mai ales că Phoenix are, în acest moment, un avans de două puncte faţă de Olimpia, actuala campioană naţională la această categorie de vârstă.

Rezultate Olimpia Bucureşti a câştigat un singur meci în tur, cel cu Baschet Club Star, în timp ce jucătoarele alb-roşii au încheiat primele trei partide fără victorie. Phoenix şi LPS Galaţi se luptă pentru primele două locuri în serie.

Baschet Club Star nu a putut să furnizeze niciun rezultat supriză în prima parte a disputelor din grupa de calificare A4. Ioana Miroiu & Co nu sunt cotate cu şanse la turneul final, prima serie valorică, astfel că gruparea din Capitală are, pentru acest sezon, un obiectiv cât se poate de pertinent: locurile 9-12 în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Adversarele jucătoarelor alb-roşii au în lot şapte sportive de lot naţional, în timp ce amfitrioanele au doar două. În tur, Olimpia s-a impus cu 81-40, după un meci echilibrat doar în primele zece minute.

Cele două echipe se întâlnesc în premieră în sala Şcolii 103 din Bucureşti, acolo unde Baschet Club Star îşi dispută partidele de pe teren propriu. Până acum, acasă, jucătoarele alb-roşii au un bilanţ pozitiv în Campionatul Naţional feminin Under 16, doar Phoenix Galaţi învingând în propria arenă a echipierelor grupării din Capitală. Olimpia are un bilanţ pozitiv în deplasare, patru partide câştigate şi un eşec în Campionatul Naţional feminin Under 16.

În primul meci din acest sezon, Olimpia a câştigat în faţa echipei Baschet Club Star. Detalii aici...

Niciun comentariu: