duminică, 28 martie 2010

UNDER 16. Bombă la Galaţi: Olimpia învinsă!

Într-un meci restanţă, contând pentru etapa a doua a Campionatului Naţional feminin Under 16, echipa LPS Galaţi a învins, duminică, pe propriul teren, formaţia Olimpia Bucureşti, campioana naţională en titre! Partida s-a încheiat cu scorul de 68-64 pentru gazde care, după succesul din ziua precedentă, scor 81-64 cu Baschet Club Star, rămân la un pas în urma liderului Phoenix, în cadrul grupei A4 de calificare. Jucătoarele alb-roşii se află pe ultima poziţie din serie cu trei înfrângeri din trei meciuri.

Lupta pentru un loc în turneul semifinal nu este încă încheiată în grupa A4, Phoenix având, în acest moment, cele mai mari şanse de a accede în penultima fază a Campionatului Naţional feminin Under 16. Jucătoarele antrenate de Mugurel Lepădatu au învins Olimpia chiar în Bucureşti, scor 92-87, după prelungiri, şi au trecut fără probleme de Baschet Club Star, tot în deplasare, scor 78-42. În urma acestor rezultate, campioana naţională, Olimpia Bucureşti, are doar o singură victorie în serie, şi se află abia pe poziţia a treia în clasament, după Phoenix şi LPS Galaţi, dar înaintea Baschet Club Star. Toate formaţiile au disputat câte trei meciuri.

Analiză Cotată ca favorită în grupa A4 de calificare, Olimpia Bucureşti a încheiat turul abia pe locul al treilea, la doar un punct în faţa echipei Baschet Club Star. Phoenix e lider, iar LPS Galaţi se află pe poziţia a doua.

Primele trei echipe din patru vor ajunge în Top 12, astfel că orice se poate întâmpla în această serie. Totuşi, după rezultatele din tur, cele două grupări din Galaţi au luat o obţiune serioasă pentru a-şi atinge obiectivul: un loc în turneul final. Pentru a ieşi din grupă, jucătoarele de la Baschet Club Star au nevoie, în acest moment, de cel puţin trei victorii, rezultatul dintre LPS şi Olimpia complicând foarte mult lucrurile pentru fazele superioare ale competiţiei. Returul se anunţă a fi deosebit de spectaculos.

Pentru a putea sta liniştită înaintea turneului de sală al grupei A4 de calificare, echipa Olimpia are nevoie de un retur perfect, cu trei victorii din tot atâtea posibile, însă are o deplasare foarte grea la Galaţi, acolo unde Phoenix evoluează perfect. Nici partida cu Baschet Club Star nu va fi una foarte uşoară pentru gruparea din Şoseaua Iancului, asta pentru că Ioana Miroiu & Co nu mai au nimic de pierdut în acest moment şi vor risca totul în jocul din runda următoare, din sala Şcolii 103, care va avea loc pe 17 aprilie, meci de care vor depinde şi şansele de calificare ale alb-roşiilor.

Echipa Baschet Club Star va găzdui meciurile din cadrul turneului semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 15, grupa valorică B. Pentru detalii, daţi click aici...

Niciun comentariu: