sâmbătă, 13 martie 2010

ÎNFRÂNGERE. Olimpia - B.C. Star 81-40

După opt minute excelente, în care au evoluat de la egal la egal în faţa campioanei en tire, Olimpia Bucureşti, jucătoarele alb-roşii au căzut inexplicabil şi au cedat partida cu gruparea din Şoseaua Iancului, scor 40-81. Meciul a contat pentru prima etapă a grupei A4 de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, serie din care mai fac parte Phoenix şi LPS Galaţi. Formaţia pregătită de Mugurel Lepădatu s-a impus, acasă, sâmbătă, în faţa rivalelor de la LPS cu scorul de 82-62.

În urma rezultatelor înregistrate sâmbătă, Olimpia Bucureşti este lider în grupă, gruparea din Capitală devansând-o, la coşaveraj, pe Phoenix, ambele formaţii fiind la egalitate de puncte, două. În partea de jos a clasamentului, LPS se află cu un loc în faţa echipei Baschet Club Star şi, din câte se pare, ocupantele poziţiilor trei şi patru se vor lupta pentru ultimul loc care asigură accesul la turneele semifinale. Următorul meci al jucătoarelor alb-roşii se va disputa pe 20 martie, acasă, cu Phoenix Galaţi, la sala Şcolii 103 din Capitală.

Calcule În grupa A4 de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, echipa Baschet Club Star nu este creditată cu şanse de a accede la turneul semifinal din cadrul primei serii valorice.

Baschet Club Star a avut 8-4 şi 13-9 în debutul întâlnirii cu Olimpia, de sâmbătă, din deplasare. După ce gruparea din Şoseaua Iancului a preluat conducerea, scor 14-13, Ioana Miroiu a punctat pentru 15-14. A fost pentru ultima oară în această întâlnire când jucătoarele alb-roşii au fost în avantaj. Sportivele pregătite de Liliana Ciobanu şi-au adjudecat prima perioadă la patru lungimi, scor 19-15, şi au mărit ecartul până la pauza mare, atunci când au intrat la cabine cu o diferenţă de 17 puncte, scor 44-27.

Cel de-al treilea sfert a lămurit problema echipei câştigătoare. Olimpia a continuat să evolueze aproape perfect, beneficiind şi de degringolada din defensiva echipei Baschet Club Star. După 30 de minute din meci se rezolvase problema învingătoarei, amfitrioanele având un liniştitor 61-32 pe tabela de marcaj. Gazdele au profitat de spaţiile create de adversare şi au încheiat primul meci din serie la adăpostul a 41 de puncte, scor 81-40. Ioana Miroiu & Co se pregătesc pentru un nou examen dificil în grupa A4, pe 20 februarie urmând să soseacă în Capitală pe Phoenix Galaţi, formaţie neînvinsă în Campionatul Naţional feminin Under 16.

Echipa Baschet Club Star va organiza turneul semifinal, grupa valorică B, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15. Detalii aici...

Niciun comentariu: