miercuri, 28 aprilie 2010

RETUR. Ultima şansă se joacă cu LPS Galaţi

După patru etape fără nicio victorie în grupa de calificare A4, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, jucătoarele echipei Baschet Club Star au nevoie de un succes, sâmbătă, cu formaţia LPS Galaţi, pentru a mai putea spera la un loc în turneul semifinal. Celelalte grupări din serie, Phoenix şi Olimpia, şi-au asigurat prezenţa în Top 12, indiferent de rezultatele turneului de sală, programat în perioada 7-9 mai.

La Galaţi, în partida tur, LPS s-a impus cu scorul de 81-64, la capătul unui meci în care gazdele au fost favorizate, îna numite momente, de arbitraj. Mihaela Dragomir a marcat în acea întâlnire 12 puncte, iar Diana Robu a ajutat-o cu alte zece. Baschet Club Star a intrat foarte bine în meci, a condus cu 10-3, 12-8 şi 13-10, însă oficialii partidei au avut câteva decizii părtinitoare în cea de-a doua perioadă, atunci când amfitrioanele s-au desprins decisiv pe tabela de marcaj. Star şi LPS se vor mai întâlni şi în turneul de sală.

Tur Cele 30 de puncte, împărţite în mod egal, de Simona Rădanţu şi de Ioana Miroiu nu au fost suficiente pentru ca echipa Baschet Club Star să se impună la Galaţi, în meciul cu formaţia Liceului cu Program Sportiv, din localitate.

Partida din ultima etapă a grupei A4 de calificare pentru Campionatul Naţional feminin Under 16 se va desfăşura pe 1 mai, în sala Şcolii Generale 103. Întâlnirea va începe la ora 12.00 şi se anunţă a fi una destul de echilibrată. Ioana Miroiu & Co îşi doresc să închidă seria întâlnirilor de pe teren propriu cu o victorie şi sunt decise să facă un meci mare. Ambele cluburi au un lot de şapte jucătoare, de la gazde neputând evolua Miruna Lală, Nicoleta Constantinescu şi Ioana Murea, care nu au acumulat baremul minim la normele de control impuse de Federaţia Română de Baschet.

Cele două echipe, Baschet Club Star şi LPS Galaţi s-au întâlnit de patru ori în meciuri directe, rezultatul fiind favorabil jucătoarelor alb-roşii cu scorul de 3-1. În actualul sezon, adversarele grupării din Capitală au avantajul vârstei, având un lot mai omogen, cu şase sportive născute în anul 1994. Echipierele Baschet Club Star sunt la primul an de junioare doi, astfel că, cel puţin fizic, team-ul din Galaţi are prima şansă în partida de sâmbătă.

Olimpia Bucureşti a învins pe LPS Galaţi cu scorul de 90-56 şi a revenit pe poziţia a doua în clasament, la două puncte de liderul Phoenix. Detalii aici...

Niciun comentariu: