sâmbătă, 27 martie 2010

ÎNFRÂNGERE. LPS Galaţi - B.C. Star 81-64

Cele 30 de puncte, împărţite în mod egal, de Simona Rădanţu şi de Ioana Miroiu nu au fost suficiente pentru ca echipa Baschet Club Star să se impună la Galaţi, în meciul cu formaţia Liceului cu Program Sportiv, din localitate. Gazdele au câştigat, sâmbătă, cu scorul de 81-64, chiar dacă Mihaela Dragomir (foto, în roşu) şi-a trecut în cont 12 puncte iar Diana Robu şi-a ajutat coechipierele cu încă zece puncte. Partida a contat pentru ultima etapă a turului grupei A4 de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16.

După primele trei minute din meci, echipa Baschet Club Star a avut un avantaj de şapte puncte, conducând cu scorul de 10-3. Profitând de absenţa Laurenţiei Munteanu, care nu a evoluat decât din ultimul sfert al întâlnirii, oaspetele au controlat debutul jocului. Gruparea din Capitală a avut un ecart de trei puncte cu patru minute înainte de finalul primei perioade, atunci când tabela a indicat 13-10 pentru Ioana Miroiu & Co. Gazdele au marcat două coşuri pe contraatac şi trei pe nişte greşeli neforţate ale adversarelor. În minutul 10, amfitrioanele s-au distanţat la 24-18 şi au încheiat sfertul în avantaj.

Clasament Echipa Phoenix Galaţi este lider în grupa A4 de calificare, cu trei victorii din tot atâtea posibile. Olimpia Bucureşti şi LPS Galaţi ocupă, în această ordine, următoarele două locuri, în timp ce Baschet Club Star se află pe ultima poziţie.

Jucătoarele alb-roşii nu au renunţat la luptă şi au punctat prin Simona Rădanţu şi prin Mihaela Dragomir, după care Ioana Miroiu, printr-o triplă, şi Diana Robu au mai adus alte cinci puncte pentru Baschet Club Star. Replica componentelor formaţiei LPS Galaţi a fost promtă, acestea marcând prin Maria Cuzic şi prin Andreea Soptică, astfel că ecartul nu s-a micşorat. Mai mult, amfitrioanele au mărit diferenţa la 39-23, în minutul 16, însă gruparea din Capitală a revenit în meci printr-un parţial de 8-0, în numai 120 de secunde. La pauza mare, tabela a indicat 46-35 pentru gazde.

După reluare, nicio echipă nu a putut să se desprindă decisiv, astfel că perioada a treia a fost egală, ambele formaţii trecându-şi în cont câte 15 puncte. Ultimele zece minute ale întâlnirii au mărit distanţa dintre cele două echipe. Diana Robu, Simona Rădanţu şi Ioana Miroiu nu au primit, în repetate rânduri, fault pe aruncare, pe acţiuni clare de a marca, arbitrii preferând să nu sancţioneze echipierele LPS-ului. De la gazde, Maria Cuzic şi Laurenţia Munteanu au închis tabela la 81-64. În celălalt meci din grupă, Phoenix s-a impus la Bucureşti, scor 92-87, după prelungiri, cu Olimpia.

Denisa Fitero a fost convocată la lotul naţional feminin Under 14. Detalii aici...

Niciun comentariu: