marți, 27 aprilie 2010

VIDEO. Triplă incredibilă în Liga Adriatică!

Partizan Belgrad a câştigat Liga Adriatică după un meci de nerecomandat cardiacilor. Sârbii au marcat coşul victoriei cu 0,6 secunde înainte de finalul partidei cu Cibona Zagreb, din finala competiţiei! Croaţii au înscris aproape de finalul întâlnirii şi s-au apucat să se bucure de victorie. Nu a fost însă aşa deoarece Dusan Kecman a punctat cu o triplă de la centrul terenului şi a stabilit scorul final al întâlnirii: 75-74 pentru formaţia din Belgrad!

Finala Ligii Adriatice a avut un final de infarct, în acest meci înscriindu-se şase puncte în mai puţin de o secundă! A fost, de fapt, timpul care a decis câştigătoarea. Cu 5,2 secunde înainte de final, Partizan a avut două aruncări libere, prin Lawrence Roberts. Scorul era de 72-71 pentru sârbi. Americanul grupării din Belgrad nu a putut să facă faţă presiunii create de fanii croaţi şi a ratat ambele încercări. Fără timp de odihnă şi cu posesia mingii, jucătorii de la Cibona au încercat să decidă învingătoarea pe un atac cât mai scurt posibil.



Chiar dacă au aplicat un pressing foarte bun pe final, jucătorii echipei Partizan nu au putut să-l oprească pe Bogdanovici, acesta punctând cu sânge rece din spatele semicercului! Tabela a indicat 74-72 pentru Cibona Zagreb, iar baschetbaliştii croaţi au sărit în sus de bucurie şi au început sărbătoarea, la centrul terenului. Bucuria acestora nu a durat nici măcat trei secunde, deoarece tabela a indicat încă 0,6 secunde până la sirenă, adică exact timpul oficial admis pentru executarea unei aruncări foarte rapide.

Rasici a repus de sub panou, într-o încercare disperată de a găsi un coleg mai bine plasat, pentru ca acesta să încerce imposibilul. Aruncarea izbăvitoare a venit de la Duşan Kecman (foto, la minge), care a înscris din spatele liniei de la centrul terenului, cu panoul, peste toţi jucătorii croaţi care se bucurau, prea devreme, pentru cucerirea trofeului. Brusc, fericirea s-a mutat în tabăra sârbă, iar sportivii din Zagreb au privit, neputincioşi, cum au pierdut meciul în aproape jumătate de secundă! "O astfel de aruncare vine o dată la un milion de ani!", a spus Kecman, după încheierea întâlnirii.

În campionatul universitar de baschet masculin nord-american, NCAA, s-au reuşit două aruncări identince, la o distanţă de 20 de ani! Pentru a vedea reuşitele, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: