sâmbătă, 24 aprilie 2010

CLASAMENT. Olimpia a revenit pe locul doi

După desfăşurarea a cinci etape din cadrul grupei A4 de calificare, din Campionatului Naţional feminin Under 16, Phoenix Galaţi a rămas lider, cu opt puncte din tot atâtea posibile, gruparea de la Dunăre fiind urmată în clasament de Olimpia Bucureşti, care a acumulat şapte puncte, acelaşi punctaj având şi LPS Galaţi, însă formaţia din Moldova are un coşaveraj inferior în disputele directe. Baschet Club Star ocupă ultima poziţie, cu doar patru puncte.

Din cauza unor probleme interne, echipa Baschet Club Star nu a efectuat, sâmbătă, deplasarea la Galaţi, pentru partida cu Phoenix, astfel că, acum, gruparea din Capitală are nevoie de o serie perfectă în disputele cu LPS Galaţi, pentru a putea spera, fie şi măcar teoretic, la o calificare în primele 12 formaţii din România, la Campionatul Naţional feminin Under 16. Jucătoarele alb-roşii vor întâlni, acasă, pe 1 mai, pe LPS. Meciul va avea loc în sala Şcolii 103 din Capitală, de la ora 12.00. În tur, adversarele Ioanei Miroiu & Co s-au impus cu scorul de 81-64.

Decizie Echipa Baschet Club Star nu a evoluat în etapa a cincea a Campionatului Naţional feminin Under 16. Gruparea din Capitală ar fi trebuit să întâlnească pe Phoenix Galaţi, în deplasare.

Olimpia Bucureşti a reuşit să egaleze la unu seria cu LPS Galaţi, după ce a învins, sâmbătă, formaţia din Moldova cu scorul de 90-56, la capătul unui meci pe care l-a controlat în totalitate. Întâlnirea a fost mai echilibrată doar în prima perioadă, după care sportivele antrenate de Liliana Ciobanu s-au desprins şi s-au răzbunat pentru eşecul din tur, scor 68-64 pentru LPS. Vanesa Lache, Ioana Topârceanu, Ana Grigore, Maria Piţigoi şi Alexandra Dumitrache au demonstrat că înfrângerea din prima parte a sezonului a fost doar un pas greşit în drumul spre o nouă medalie la această categorie.

Ultima etapă, a şasea, din cadrul grupei de calificare A4, programează derby-ul dintre Phoenix Galaţi şi Olimpia Bucureşti, primele două formaţii din serie. În tur, jucătoarele antrenate de Mugurel Lepădatu s-au impus cu scorul de 92-87, după prelungiri, chiar în sala din Şoseaua Iancului. Pentru a putea să revină lider, Olimpia are nevoie de un succes la şase puncte, în deplasare, însă Phoenix este neînvinsă, în acest sezon, pe propriul teren. În celălalt meci din grupă, Baschet Club Star va întâlni, acasă, pe LPS Galaţi.

Echipele Chicago Bulls şi San Antonio Spurs, din NBA, au fost acuzate de faptul că şi-au aranjat meciurile pentru a intra în play-off-ul campionatului profesioniste de baschet nord-american. Detalii aici...

Niciun comentariu: