sâmbătă, 17 aprilie 2010

VIDEO. Înfrângere în faţa campioanei naţionale

Campioana naţională en titre, Olimpia Bucureşti, şi-a păstrat statutul de favorită în meciul cu Baschet Club Star şi a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 93-49, într-o partidă din cadrul etapei a patra a Campionatului Naţional feminin Under 16, grupa A4 de calificare. De la gazde, două jucătoare au reuşit să conteze în ofensivă: Denisa Fitero (foto, la minge), care a marcat 18 puncte, şi Simona Rădanţu, autoare a 12 puncte. În celălalt meci al seriei, Phoenix a trecut, în deplasare, de LPS Galaţi cu scorul de 72-63.

VEZI REZUMATUL VIDEO

Adversarele jucătoarelor alb-roşii au intrat perfect în meci şi au condus cu 10-3, după primele cinci minute şi au avut 30-9 la finalul primului sfert. De la gazde, Denisa Fitero a reuşit şapte puncte în tot acest timp, iar Mihaela Dragomir două, în timp ce, de la Olimpia, Ana Grigore şi-a trecut în cont zece puncte în zece minute, iar Vanesa Lache a mai adăugat opt. Cea de-a doua perioadă a fost mai echilibrată, iar diferenţa dintre cele două formaţii a fost doar de două lungimi, 17-15 pentru oaspete. La pauza mare tabela a indicat un ecart de 23 de puncte, scor 47-24 pentru adversare.

Municipal Echipa Baschet Club Star va susţine, duminică, un meci de baraj, contra formaţiei CS Dan Dacian, pentru calificarea în play-off-ul Diviziei Onoare.

Mult mai atente la recuperare, jucătoarele echipei Olimpia au adunat 65 de mingi câştigate pe urmărire, faţă de doar 44 ale amfitrioanelor. Simona Rădanţu şi Denisa Fitero au tras, efectiv, echipa după ele, însă acest lucru nu a ajutat Baschet Club Star, chiar dacă cele două echipiere ale alb-roşiilor au adunat, împreună, 30 de puncte din cele 49 realizate de gazde. În aceste condiţii, sportivele antrenate de Liliana Ciobanu au avut o misiune uşoară în partida de sâmbătă şi s-au impus fără prea mari probleme, după ce şi-au adjudecat toate cele patru perioade.

Diana Robu a reuşit patru capace în această partidă, trei blocaje la Maria Piţigoi şi unul la Ana Grigore. De la Olimpia, Maria Piţigoi le-a oprit de două ori din drumul spre coş pe Diana Robu şi pe Alexandra Anghel. Simona Rădanţu a avut un procentaj perfect la aruncările din acţiune, marcând toate cele cinci încercări, iar Denisa Fitero a transformat opt din cele zece "libere" de care a beneficiat. La intercepţii, Vansesa Lache a fost lider, cu patru astfel de reuşite, în timp ce Ioana Topîrceanu a totalizat cele mai multe recuperări acest meci: 11. Baschet Club Star se află pe ultimul loc în grupă, fără victorie, urmând să evolueze cu liderul Phoenix, în deplasare.

Pentru a vedea imagini de la meciul tur dintre Olimpia şi Baschet Club Star, scor 81-40, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: