luni, 8 martie 2010

UNDER 16. Serie imposibilă pentru BC Star

Federaţia Română de Baschet a publicat, luni, pe site-ul oficial, componenţa celor patru grupe din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Echipa Baschet Club Star va avea o serie foarte grea, din care mai fac parte formaţiile Olimpia Bucureşti, campioana naţională en titre, Phoenix Galaţi şi LPS Galaţi. Primele trei locuri se califică direct la turneele semifinale, care vor avea loc în lunile mai şi iunie.

Şansele ca jucătoarele alb-roşiii să acceadă în penultima fază a competiţiei rezervată junioarelor doi sunt destul de mici. Cele trei echipe care vor înfrunta Baschet Club Star în grupa A4 din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16 sunt superioare grupării din Capitală. Practic este cea mai grea serie posibilă pentru Ioana Miroiu & Co, Olimpia, Phoenix şi LPS Galaţi având toate trei şanse reale de a se bate la o medalie în acest sezon. Primul meci al Baschet Club Star va fi în deplasare, cu Olimpia Bucureşti, pe 13 martie.

Calendar În Top 16 s-au alcătuit patru serii a câte patru echipe fiecare, primele trei formaţii din fiecare serie urmând să se califice la turneul semifinal.

Actuala deţinătoare a titlului naţional, Olimpia Bucureşti, are, de departe, cel mai omogen lot din serie. Cu patru jucătoare de talie în şi cu alte şase componente ale loturilor naţionale, gruparea din Şoseaua Iancului se va bate, cu siguranţă, pentru poziţia de lider. Tot la primul loc speră şi Phoenix Galaţi, formaţie care prezintă trei sportive de talie şi patru echipiere din primele reprezentative ale României la categoriile Under 14 şi Under 15. LPS Galaţi propune un team redutabil, cu două jucătoare de talie şi alte două care depăşesc 1,76 metri înălţime.

Programul echipei Baschet Club Star este unul foarte greu. După meciul cu Olimpia, de pe 13 martie, din deplasare, jucătoarele alb-roşiii vor evolua în faţa propriilor suporteri pe 20 martie, atunci când adversară le va fi Phoenix. Ultima partidă din tur a grupării din Capitală se va disputa la Galaţi, atunci când Ioana Miroiu & Co vor întâlni pe LPS, din localitate. Până acum, în Campionatul Naţional feminin Under 16, Olimpia şi Phoenix sunt neînvinse.

Pentru a putea vedea programul complet al grupei de calificare A4, daţi click aici...

Niciun comentariu: