duminică, 7 februarie 2010

DECIZIE. Se aşteaptă hotărârea Federaţiei

Echipa Baschet Club Star le-ar putea avea în lot pe Diana Robu şi pe Alexandra Anghel (foto, la minge), la meciul de acasă cu CSS Botoşani, de sâmbătă, 13 ianuarie, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, grupa a cincea de calificare. Cele două jucătoare şi-au dat normele de control restante şi aşteaptă verdictul Federaţiei Române de Baschet. Forul de specialitate se va pronunţa oficial până cel mai târziu joi.

Antrenorul federal Ioan Constantin a declarat, după încheierea testelor, că federaţia de specialitate din ţara noastră urmează să analizeze rezultatele restanţelor de duminică, urmând să transmită echipelor deciziile finale în alcătuirea punctajului. În cazul în care Diana Robu şi Alexandra Anghel vor primi drept de joc oficial pentru Baschet Club Star, în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, atunci gruparea din Capitală va avea dreptul să treacă opt sportive pe foaia de arbitraj, pentru tot restul partidelor din actualul sezon competiţional.

Reuşită În luna noiembrie, doar patru sportive de la Baschet Club Star şi-au îndeplinit baremul la normele de control, în timp ce alte două, Liliana Uşurelu şi Ruxandra Runceanu, au acumulat minimum 60 de puncte înainte de restanţe.

Până acum, şase sportive ale echipei Baschet Club Star au dreptul să evolueze în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Ioana Miroiu, Mihaela Nemil, Simona Rădanţu, Denisa Fitero, Mihaela Dragomir şi Ruxandra Runceanu au reuşit să-şi îndeplinească baremul minim de 60 de puncte şi au avut posibilitatea să joace în competiţia junioarelor doi. În acest retur de campionat, gruparea din Capitală a disputat doar un singur meci, cu CS Dan Dacian, partida cu Phoenix Galaţi, din etapa precedentă, fiind amânată din cauza viscolului.

Baschet Club Star se află pe locul al doilea în grupa a cincea de calificare şi mai are nevoie de o victorie, într-unul din cele două meciuri directe cu echipele CSS Botoşani şi cu CSS Bacău, pentru a ajunge în fazele superioare ale competiţiei. Până acum, jucătoarele alb-roşiii au acumulat patru victorii din cinci posibile, în timp ce liderul seriei, Phoenix Galaţi nu a cunoscut înfrângerea în cele şase întâlniri disputate până acum. Formaţiile CSS Botoşani şi CSS Bacău îşi împart următoarele două locuri, în timp ce CS Dan Dacian nu a putut să se impună, având şase eşecuri la rând.

Ioana Murea va putea evolua şi ea pentru Baschet Club Star în Campionatul Naţional feminin Under 16, însă sportiva mai are recuperat, din punct de vedere fizic, chiar dacă a primit acceptul de a reveni. Detalii aici...

Niciun comentariu: