luni, 8 februarie 2010

CURSURI. Fără şcoală, dar la antrenament

Codul portocaliu, instaurat în urmă cu două zile, a rămas în vigoare până luni-seară, la ora 20.00, însă Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis ca şcolile să fie închise şi marţi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. În afară de Capitală, nu se vor mai desfăşura cursuri în judeţele Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova şi Teleorman. Toate orele neefectuate vor fi recuperate, conform anunţului făcut de Ministerul Educaţiei.

Chiar dacă, iniţial, jucătoarele alb-roşiii nu aveau programat antrenament în ziua de luni, conducerea echipei Baschet Club Star a decis să profite de faptul că sportivele nu au efectuat cursuri şi să le cheme la pregătire. Sâmbătă, gruparea din Capitală va disputa un meci decisiv pentru calificarea în faza următoare a Campionatului Naţional feminin Under 16, cu CSS Botoşani. Partida nu a fost încă programată, deoarece formaţia adversă nu a solicitat ora de joc, astfel că se aşteaptă, încă, o confirmare privind desfăşurarea meciului.

Decizie
Alexandra Anghel şi Diana Robu au trecut restanţele la probele de control şi aşteaptă hotărârea Federaţiei Române de Baschet pentru a putea evolua în campionat. Echipierele formaţiei din Capitală ar putea intra chiar la meciul cu CSS Botoşani.

Baschet Club Star ocupă locul al doilea în grupa a cincea de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Jucătoarele alb-roşiii au reuşit să câştige patru din cele cinci partide disputate până acum, în serie, şi secondează formaţia Phoenix Galaţi, neînvinsă în actuala ediţie a junioarelor doi. CSS Botoşani, cu trei victorii din şase întâlniri, se află pe poziţia a treia, fiind urmată de CSS Bacău, cu două meciuri câştigate din şase, şi de CS Dan Dacian, care are numai înfrângeri. Baschet Club Star mai are de disputat şi o restanţă, cu Phoenix.

În cazul în care Baschet Club Star va câştiga, acasă, partida cu CSS Botoşani, atunci gruparea din Capitală îşi va asigura, matematic, prezenţa în Top 16. Mai mult, achiziţionarea Dianei Robu, în perioada de transferări din iarnă, a făcut ca echipa bucureşteană să îndeplinească şi cerinţele de talie impuse de Federaţia Română de Baschet. Conform regulamentului forului de specialitate, Baschet Club Star nu are voie să treacă pe foaia de arbitraj decât sportivele care şi-au luat normele de control, astfel că Nicoleta Constantinescu şi Miruna Lală nu au drept de joc în acest meci.

Baschet Club Star continuă competiţia şi în Campionatul Naţional feminin Under 15, unde are ca obiectiv cel puţin locul şase.
Detalii aici...

Niciun comentariu: