luni, 7 decembrie 2009

NAŢIONALA. România, învinsă în Ungaria

Lotul naţional feminin Under 15 a pierdut toate cele trei meciuri de verificare susţinute, până acum, la turneul internaţional din Ungaria. Fetele antrenate de Măndica Ciubăncan şi Mugurel Lepădatu au fost învinse, în ordine, de Ungaria A, scor 58-105, selecţionata Debrecen, scor 75-78, şi de Ungaria B, scor 56-78, după cum informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Baschet.

Din cadrul selecţionatei feminine a României, categoria de vârstă până în 15 ani, face parte şi Liliana Uşurelu (foto), componentă de bază a echipei Baschet Club Star. Liderul alb-roşiilor a evoluat în toate cele trei partide, însă nicio jucătoare din lotul tricolorelor mici nu s-a remarcat în mod deosebit. De altfel, stagiul de pregătire din Ungaria nu a fost tratat nici de presa din Debrecen, care a preferat să nu publice niciun amănunt despre acest întâlniri amicale. Sportivele antrenate de Măndica Ciubăncan şi Mugurel Lepădatu vor reveni în Capitală pe 8 decembrie.

Record Liliana Uşurelu a marcat, la meciul dintre CSS Botoşani şi Baschet Club Star, scor 82-109, un total de 40 de puncte, record al carierei. Jucătoarele alb-roşiii ocupă locul doi în seria a cincea de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 16.

Înainte de turneul internaţional din Ungaria, selecţionata Under 15 a României, a susţinut, la Oradea, alte trei jocuri de verificare. Conform frbaschet.ro, tricolorele mici s-au impus cu scorul de 61-44 în partida cu Crişul Oradea, 74-50 cu Bega Timişoara şi cu 58-43 în faţa formaţiei maghaire Nirecyhasz FE. Liliana Uşurelu a avut o prestaţie bună în primele două meciuri, însă în ultimul a evoluat mai slab, fiind eliminată pentru cinci greşeli personale. Jucătoarea va reveni la antrenamentele echipei Baschet Club Star joi, 10 decembrie.

Pentru turneul internaţional din Ungaria au fost oprite 12 jucătoare, dintre acestea remarcându-se sportivele Iulia Paşca (MC Cluj), Iulia Răileanu (Phoenix Galaţi) şi Bianca Blănaru, baschetbaliste născute în 1995. Chiar dacă a avut un meci mai slab, Alexandra Dumitrache (Olimpia Bucureşti) a fost una dintre cele mai constante tricolore, reuşind să arate că este o componentă de bază a naţionalei feminine Under 15. Selecţionata României va efectua, în scurt timp, un nou stagiu de verificare, în Elveţia.

Echipa Baschet Club Star poate continua Campionatul Naţional feminin Under 16, având cel puţin cinci jucătoare care au luat normele de control. Amănunte aici...

Niciun comentariu: