luni, 23 noiembrie 2009

RECORD. Liliana Uşurelu, lider incontestabil

Cele 40 de puncte pe care Liliana Uşurelu (foto) le-a înscris sâmbătă, în partida dintre CSS Botoşani şi Baschet Club Star, scor 82-109, au reprezentat recordul la puncte marcate al echipei. Nicio echipieră a alb-roşiilor nu a mai atins această performanţă, de care s-a apropiat doar Denisa Fitero, care a marcat 32 de puncte, în partida dintre CSS Gheorgheni şi Baschet Club Star, scor 80-86, disputată pe 20 martie.

Liliana Uşurelu a fost aproape de a atinge graniţa celor 40 de puncte la turneul internaţional de la Viena, din primăvara anului 2007, atunci când jucătoarea formaţiei din Capitală a înscris 38 de puncte în meciul dintre Baschet Club Star şi Fun Kids (Belgia), scor 70-66. Echipiera alb-roşiilor a făcut un joc foarte bun şi în prima etapă a Campionatului Naţional feminin Under 16, atunci când a realizat 37 de puncte la meciul dintre CS Dan Dacian şi Baschet Club Star, încheiat cu scorul de 41-96.

Performanţă Liliana Uşurelu şi Denisa Fitero sunt singurele jucătoare din lotul echipei Baschet Club Star care au reuşit să depăşească, într-un meci, graniţa celor 30 de puncte.

Chiar dacă a mai evoluat la echipe puternice din ţară, cum ar fi BC 97 Bucureşti, CSS Râmnicu Vâlcea sau Sportul Studenţesc, Liliana Uşurelu a început sportul de performanţă la Baschet Club Star, fiind selecţionată la această formaţie în martie 2003. "Ţin minte că am făcut tenis o perioadă, eram încă în clasa a treia, şi tata dorea să ne ducă, pe mine şi pe sora mea, Claudia, la un sport de echipă. Aşa am ajuns eu la B.C. Star", îşi aminteşte jucătoarea, componentă a lotului naţional Under 15.

Într-un clasament al celor mai multe puncte marcate într-un meci, Liliana Uşurelu ocupă primele trei poziţii cu 40, 38 şi 37 astfel de reuşite, fiind urmată de Denisa Fitero, cu 32, respectiv 28 de puncte înscrise. Mihaela Dragomir, cu 30 de puncte, se intercalează între cele două poziţii deţinute de Denisa Fitero. Ioana Miroiu se află şi ea în acest top, cu 27 de puncte, aceeaşi performanţă fiind atinsă, în trecut, şi de Alice Niţă, la un meci amical, disputat pe 27 noiembrie 2007. Miruna Lală şi Mihaela Nemil, cu 25 de puncte înscrise fiecare, închid ierarhia celor mai bune marcatoare.

Pentru a vedea topul cu jucătoarele care au marcat cele mai multe puncte pentru echipa Baschet Club Star, daţi click aici...

Niciun comentariu: