vineri, 7 februarie 2014

UNDER 15. Victorie la Sfântu Gheorghe: 69-53

Sursa foto: arhivă BC Star
În prima etapă a turneului de sală de la Sfântu Gheorghe, rundă care a contat pentru seria semifinală K din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15, echipa Baschet Club Star a realizat o victorie superbă, vineri dimineaţă, în faţa gazdelor de la Clubul Sportiv Şcolar. Oana Dima a evoluat aproape fără greşeală şi a marcat 26 de puncte, Alexandra Ghiţă a fost imbatabilă sub panouri, de unde a adunat 22 de recuperări, zece ofensive, iar Ruxandra Mihai a bifat 11 intercepţii şi patru pase decisive, conform statisticii oficiale a site-ului federaţiei de specialitate.

Partida a fost una dosebit de disputată. Pe tabelă am consemnat doar o singură dată egalitatea, scor 36-36, în minutul 19, dar şi de şapte ori schimbări de lider în această întâlnire. Jucătoarele alb-roşii au strâns 53 de mingi la recuperare, cu una mai mult decât adversarele lor. Formaţia din Sfântu Gheorghe a greşit mai mult în disputa de joi, jucătoarele alb-roşii beneficiind de 40 de mingi din partea gazdelor. Cu un procentaj de 56% de la linia de libere şi de 39% din acţiune, ambele superioare grupării din Covasna, echipa Baschet Club Star s-a distanţat pe final şi s-a impus cu 69-53. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut 77 de posesii din care au finalizat 30 la care am adăugat 28 de intercepţii, cu şapte în plus faţă de amfitrioane. Toate acestea au fost decisive în stabilirea ecartului de 16 puncte de la finalul jocului de debut.

Statistică Pentru a putea vedea evoluţia jucătoarelor alb-roşii în meciul cu formaţia CSŞ Sfântu Gheorghe, accesaţi acest link. Potrivit site-ul oficial al Campionatului Naţional feminin Under 15, gruparea din Capitală a avut 18 puncte marcate succesiv în această întâlnire.

Diana Şuşnea, Roxana Mihai, Roxana Agachi, Denisa Ţurcan şi Livia Mariea au început meciul ca titulare pentru echipa Baschet Club Star. Formaţia de start a grupării din Sfântu Gheorghe a fost mai combativă la debut şi a condus cu 7-2. Introducerea Cristinei Grigore a schimbat faţa întâlnirii, bucureştencele au revenit, însă diferenţa nu a scăzut după zece minute, scor 17-10 pentru gazde. Ruxandra Mihai, Oana Dima şi Alexandra Marin, alături de Georgiana Ifrim şi de Ioana Săndulescu, au semnat revenirea bucureştencelor cu un parţial de 28-19, echivalentul a 38-36 la pauza mare. După reluare, defensiva în zonă a team-ului din judeţul Covasna a făcut ca tabela să arate 48-38 pentru adversare însă fetele pregătite de Valentin Bâlă au revenit cu un parţial de 11-1 în patru minute.

Înainte de sfertul final, jucătoarele alb-roşii au avut 49-48. Intercepţiile Ruxandrei Mihai şi ale Roxanei Mihai au fost decisive în stabilirea învingătoarei. Ultimele zece minute au adus un parţial de 20-5 pentru echipa Baschet Club Star, fetele pregătite de Valentin Bâlă impunându-se, la final, cu 69-53. Oana Dima a terminat meciul cu 26 de puncte şi nouă recuperări, opt dintre acestea fiind ofensive, Alexandra Ghiţă a bifat o double double, 18 puncte, 22 de recuperări şi două pase decisive, Ruxandra Mihai a adus nouă puncte şi 11 intercepţii plus patru pase decisive iar Roxana Mihai a încheiat cu opt puncte. Diana Şuşnea a avut un coş din acţiune iar Cristina Grigore şi Livia Mariea au contribuit cu două mingi câştigate pe urmărire. În reuniunea de seară, echipa Baschet Club Star a întâlnit pe LPS Arad.

Ultima întâlnire dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ Sfântu Gheorghe a avut loc în martie 2013, sezonul trecut. Atunci s-au impus tot jucătoarele alb-roşii, scor 54-31. Detalii aici...

Niciun comentariu: