vineri, 7 februarie 2014

UNDER 15. Înfrângere cu LPS Arad, scor 37-84

Sursa foto: arhivă BC Star
În cea de-a doua etapă din cadrul turneului semifinal de la Sfântu Gheorghe, contând pentru seria K a Campionatului Naţional feminin Under 15, echipa Baschet Club Star a pierdut fără drept de apel, scor 37-84, întâlnirea cu formaţia LPS Arad, una din favoritele la medalii. Gruparea din Capitală a fost de nerecunoscut într-o partidă în care adversarele şi-au impus ritmul pe toată durata acesteia şi pe care au condus-o chiar şi la 49 de puncte diferenţă.

ÎN PRIMUL MECI DIN GRUPĂ:
STAR - SF. GHEORGHE 69-53

Formula de start a alb-roşiilor, compusă din Diana Şuşnea, Roxana Agachi, Roxana Mihai, Livia Mariea şi Denisa Ţurcan a început lamentabil întâlnirea. Chiar şi introducerea Cristinei Grigore a fost în zadar, adversarele distanţându-se, în numai cinci minute, la 12-0. Fără a excela în atac şi cu o defensivă aproape inexistentă, componetele grupării din Capitală au cedat prima perioadă cu 5-29. Ruxandra Mihai, Alexandra Ghiţă, Georgiana Ifrim, Oana Dima şi Ioana Săndulescu au mai salvat din onoarea colegelor lor, încercând să arate un altfel de joc al bucureştencelor. Chiar dacă ecartul ardelencelor a continuat să crească, fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut un parţial de 14-25, echivalentul a 57-19 la pauza mare. Formaţia LPS Arad a condus pe toată durata disputei, neînregistrându-se nicio situaţie de egalitate pe tabelă.

Statistică Ultima întâlnire dintre echipele Baschet Club Star şi LPS Arad a avut loc sezonul trecut, la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, acolo unde ardelencele s-au impus, la acea dată, cu 79-39 după un meci pe care l-au dominat fără probleme.

Nici în partea a doua a disputei dintre Baschet Club Star şi LPS Arad nu am înregistrat o revenire a alb-roşiilor, fie doar ca acestea să mai reducă din handicap. Adversarele s-au distanţat continuu şi au terminat la 74-28 după 30 de minute de la primul angajament, pe fondul unui meci foarte slab din partea bucureştencelor. Ardelencele au profitat de degringolada bucureştencelor şi au introdus toate  sportivele înscrise pe foaia de arbitraj pe final, lucru care s-a întâmplat şi de cealaltă parte. În această situaţie, avantajul formaţiei de pe Mureş a căpătat proporţii din ce în ce mai mari, acesta oprindu-se la un total de 47 de puncte, scor 84-37, după un maximum de 49. BC Star a avut un procentaj dezastruos chiar şi de la linia aruncărilor libere, 28%, cu numai 11 reuşite dintr-un total de maximum 38.

Principala marcatoare a alb-roşiilor a fost Alexandra Ghiţă, pivotul grupării din Capitală terminând cu o nouă double double, 13 puncte şi 12 recuperări. Georgiana Ifrim a evoluat excelent cu formaţia LPS Arad, componenta bucureştencelor bifând cinci puncte, nouă recuperări, dintre care opt ofensive, patru intercepţii şi un indice de eficienţă de nouă unităţi. Oana Dima şi Roxana Mihai şi-au împărţit, în mod egal, zece puncte, însă ultima a făcut un meci foarte slab vineri. Diana Şuşnea a mai adus alte patru puncte iar Ruxandra Mihai două. În urma acestui rezultat, echipa Baschet Club Star mai are nevoie de cel puţin o victorie, în următoarele trei partide, pentru a ajunge la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15.

Pentru a vizualiza stastistica oficială a meciului dintre echipele Baschet Club Star şi LPS Arad, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: