duminică, 8 august 2010

SUPREMAŢIE. Avem o campioană europeană!

Pentru prima oară în istoria sportului cu mingea la coş din ţara noastră, România a devenit campioană europeană la feminin! Echipa naţională Under 18 a reuşit performanţa să triumfe în cadrul competiţiei primelor reprezentative la această categorie de vârstă şi să-şi adjudece medalia de aur la Europenele de la Timişoara, întrecere care s-a încheiat duminică seara. Din selecţionata tricolorelor a făcut parte şi Claudia Uşurelu (foto), jucătoare care şi-a început cariera la Baschet Club Star.

În finala Campionatului European feminin Under 18, Divizia B, care s-a disputat la Timişoara, România a dispus, după un meci de infarct, cu scorul de 63-61, de selecţionata Olandei. În acest ultim meci al tricolorelor, Claudia Uşurelu nu a fost folosită de antrenorul Dan Fleşeriu, însă fosta echipieră a alb-roşiilor a bifat o medie de opt minute pe meci, reuşind să aibă câte două puncte înscrise şi câte două recuperări pe joc. În acest sezon, Claudia a evoluat pentru formaţia Sportul Studenţesc, din cadrul primei divizii de senioare a ţării noastre.

Inedit Înainte de a se apuca de baschet, Claudia Uşurelu a ales să practice, alături de sora sa, Liliana Uşurelu, tenisul. Celor două surori nu le-a plăcut acest sport, acum ambele fiind componente ale loturilor naţionale ale României.



Născută pe 17 octombrie 1992 la Bucureşti, Claudia Elena Uşurelu a început sportul de performanţă la echipa Baschet Club Star, fiind selecţionată în lotul alb-roşiilor pe 1 martie 2003. A evoluat cu numărul 10 la gruparea din Capitală timp de trei sezoane, după care a jucat pentru BC 97 Bucureşti, team cu care a şi cucerit primul său titlu naţional, la junioare doi. După aceea a ajuns la Sportul Studenţesc, formaţie pentru care a debutat în Divizia A, în urmă cu doi ani. Claudia a fost prima sportivă din istoria Baschet Club Star care a fost chemată la un lot naţional al ţării noastre.

Întrebată cum se simte după cucerirea titlului european, Claudia Uşurelu a recunoscut că a fost o peformanţă la care nu s-ar fi aşteptat cu ani în urmă. "Dacă cineva mi-ar fi spus, atunci când m-am apucat să practic acest sport, că voi ajunge până aici, nu aş fi crezut. Este, fără îndoială, cea mai fericită seară din viaţa mea", a declarat componenta tricolorelor pentru site-ul echipei Baschet Club Star. Claudia le-a transmis un mesaj actualului lot de junioare: "Ştiu că aici e un nucleu frumos şi că toate fetele vor să facă performanţă. Le doresc tot binele din lume şi, cine ştie, poate printre ele se mai găseşte cel puţin încă o campioană europeană".

Sora Claudiei Uşurelu, Liliana Uşurelu, este cea mai bună marcatoare din istoria echipei Baschet Club Star. Ambele jucătoare au debutat la gruparea din Capitală. Detalii aici...

Niciun comentariu: