sâmbătă, 1 mai 2010

VICTORIE. Star a învins pe LPS Galaţi cu 64-56

Cele 23 de puncte, 27 de recuperări, trei intercepţii şi cinci capace pe care le-a reuşit Diana Robu (foto, la minge), sâmbătă, în meciul dintre Baschet Club Star şi LPS Galaţi, au fost decisive pentru victoria grupării din Capitală. Jucătoarele alb-roşii au câştigat cu scorul de 64-56 un meci pe care l-au dominat din primul minut, adversarele sale nereuşind, de-a lungul întâlnirii, să se apropie la un ecart mai mic de trei puncte. În urma acestui rezultat, ambele formaţii au şanse reale de a ajunge în turneul semifinal la Under 16.

VEZI AICI REZUMATUL VIDEO

Diana Robu şi Denisa Fitero au înscris primele trei coşuri pentru amfitrioane, iar Ioana Miroiu şi Mihaela Nemil au dus scorul la 10-6 în minutul 5. Gazdele au evoluat perfect în prima perioadă, pe care au încheiat-o în avantaj, scor 16-12. Pasele în interiorul suprafeţei de trei secunde au fost cheia victoriei jucătoarelor alb-roşii, care au adunat 37 de puncte din "căciulă" şi 45 de recuperări. La pauza mare tabela a indicat 33-25 pentru amfitrioane, care au avut un ecart de şase puncte, scor 26-20 în minutul 15.

Şanse În cazul în care echipa Baschet Club Star ar fi pierdut partida cu LPS Galaţi, gruparea din Capitală şi-ar fi compromis, matematic, orice şansă de calificare la turneul semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 16.

După reluare, Mihaela Nemil, Diana Robu şi Alexandra Anghel au reuşit să aducă cea mai mare diferenţă din această partidă, echipa Baschet Club Star având un ecart de 13 puncte, scor 50-37, în minutul 31. Ioana Miroiu şi Denisa Fitero au adunat, împreună, şapte pase decisive, astfel că jucătoarele alb-roşii au condus cu 59-52 în ultimele cinci minute ale întâlnirii. Chiar dacă au încercat un pressing pentru a se apropia, oaspetele nu au putut să întoarcă rezultatul, astfel că formaţia gazdă s-a impus cu scorul de 64-56 şi speră, încă, la locul al treilea în serie. Această poziţie ar echivala cu o calificare directă în Top 12, în grupa valorică A.

Olimpia Bucureşti a revenit pe primul loc în grupa A4 de calificare la Campionatul Naţional feminin Under 16, după ce a câştigat la Galaţi, scor 84-75, partida cu Phoenix. LPS Galaţi şi-a păstrat poziţia a treia, deoarece are avantajul coşaverajului în meciurile directe cu Baschet Club Star, acolo unde scorul este egal, 1-1. Cea de-a treia echipă calificată la turneul semifinal se va decide în perioada 7-9 mai, atunci când vor avea loc, la Galaţi, ultimele întâlniri din cadrul acestei serii.

Ioana Miroiu a fost lider la intercepţii, cu patru astfel de reuşite, căpitanul alb-roşiilor trecându-şi în cont trei puncte şi trei recuperări. Pentru a vedea profilul jucătoarei, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: