joi, 6 mai 2010

TURNEU. Calificarea se va decide la Galaţi

Echipa LPS Galaţi va găzdui turneul de sală a grupei A4 de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Din această serie mai fac parte formaţiile Phoenix Galaţi, Olimpia Bucureşti şi Baschet Club Star. Jucătoarele alb-roşii păstrează şanse reale de a accede în Top 12, Ioana Miroiu & Co având nevoie de cel puţin o victorie în meciul cu adversara directă, LPS. Scorul între cele două team-uri este egal, 1-1, însă gruparea din Galaţi are, deocamdată, avantajul coşaverajului. Pe foaia de joc vor fi trecute Denisa Fitero, Ioana Miroiu, Mihaela Dragomir, Alexandra Anghel, Diana Robu, Simona Rădanţu şi Mihaela Nemil.

Pentru turneul de la Galaţi vor face deplasarea doar şapte jucătoare, adică sportivele care au îndeplinit baremul minim de 60 de puncte la normele de control impuse de forul de specialitate din ţara noastră. De la Baschet Club Star nu vor putea evolua Miruna Lală, Nicoleta Constantinescu şi Ioana Murea. Plecarea spre localitatea care va găzdui competiţia va fi vineri, de la ora 10.30, atunci când echipierele formaţiei din Capitală se vor întâlni la Şcoala 119 "Vasile Voiculescu". Deplasarea se va face cu autocarul.

Calcule Şansele echipei Baschet Club Star de a se califica la turneul semifinal, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, au crescut după victorie cu LPS Galaţi, scor 64-58.

Vineri după amiază, de la ora 16.00, Baschet Club Star va disputa primul meci din turneu, contra echipei Olimpia Bucureşti, liderul grupei A4 de calificare şi campioana naţională en titre. Sâmbătă, de la aceeaşi oră, jucătoarele alb-roşii vor înfrunta o altă pretendentă la medalii, Phoenix Galaţi, una dintre cele mai puternice formaţii din Campionatul Naţional feminin Under 16. Ultima partidă va fi duminică, de la ora 11.00, atunci când Ioana Miroiu & Co vor lupta pentru un loc în turneul semifinal în faţa echipierelor LPS Galaţi.

În clasamentul grupei A4 de calificare, contând pentru Campionatul Naţional feminin Under 16, Olimpia Bucureşti este lider, cu zece puncte din şase partide, în timp ce Phoenix Galaţi ocupă locul al doilea în serie cu nouă puncte, dar cu un meci mai puţin disputat. LPS Galaţi şi Baschet Club Star se situează, în această ordine, pe ultimele două poziţii. Toate cele patru formaţii din această grupă au reuşit să câştige cel puţin un meci, iar Olimpia şi Phoenix sunt, matematic, calificate la turneul semifinal.

Jucătoarele echipei Baschet Club Star vor evolua, începând cu turneul de la Galaţi, în echipamente mulate, conform regulamentelor oficiale impuse, la nivel de senioare, de FIBA Europe şi de forul de specialitate din ţara noastră. Detalii aici...

Niciun comentariu: