marți, 23 martie 2010

INCREDIBIL. Aruncări identice, după 20 de ani!

Baschetul universitar de peste Ocean ne arată momente de magie. În turneul final masculin al NCAA, competiţie rezervată studenţilor, doi jucători ai aceleiaşi echipe, Northen Iowa Panthers, au reuşit să înscrie, la o diferenţă de două decenii, coşuri identice, din acelaşi loc al terenului! Ambele aruncări au fost decisive şi au fost marcate din spatele semicercului, în momente-cheie ale întâlnirii.

În anul 1990, la turneul final al NCAA, Maurice Newby a marcat în ultimele secunde ale partidei cu Missouri, scor 74-71. Tabela indica egalitate înainte de şutul decisiv al lui Newby, atunci când mai erau de joc doar zece secunde din meci. Aruncarea sportivului de la Panthers a fost perfectă, după o repunere din lateral, iar faza completă o puteţi vedea în montajul de mai jos:



Peste 20 de ani, tot într-un turneu final al NCAA, tot un component al formaţiei Northen Iowa, a repetat istoria. În partida cu UNLV, cu cinci de secunde înainte de sirenă, Panthers aveau nevoie de un coş pentru victorie. Ali Farokhmanesh (foto, la minge) a primit o pasă pe o fază rapidă şi, din spatele semicercului, a reuşit o triplă decisivă. Tabela arăta, înainte de aruncare, egalitate la 66. Scorul final a fost de 69-66 pentru Panthers.



Într-un montaj superb, televiziunea americană a arătat, în paralel, cele două aruncări fabuloase marcate de cei doi echipieri ai celor de la Northen Iowa Panthers. Ambele reuşite par să fie desprinse dintr-un film montat cu grijă, însă este departe de a fi aşa, totul întâmplându-se la o distanţă de 20 de ani. Iată, mai jos, cum s-a produs incredibilul:



Pentru a vedea reclamele filmate de Gheorghe Mureşan,
accesaţi acest link...

Niciun comentariu: