vineri, 16 aprilie 2010

UNDER 16. Star are meci dificil cu Olimpia

Echipa Baschet Club Star va întâlni, sâmbătă, pe propriul teren, pe campioana naţională en titre, formaţia Olimpia Bucureşti. Partida se va desfăşura în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103, de la ora 11.30, şi va conta pentru etapa a patra a grupei A4 de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Din această serie mai fac parte Phoenix şi LPS Galaţi, grupări care vor disputa celălalt meci al rundei.

Pornită ca favorită la caştigarea grupei, Olimpia Bucureşti a clacat de două ori. Prima dată a făcut-o chiar în sala din Şoseaua Iancului, unde a cedat întâlnirea cu Phoenix, scor 87-92, după prelungiri. Deşi părea că nu are cum să rateze victoria în meciul cu LPS Galaţi, gruparea din Capitală nu a putut să învingă, în deplasare, echipa Liceului cu Program Sportiv, pierzând cu 64-68. Singurul succes din tur l-a obţinut acasă, scor 81-40, cu Baschet Club Star, în chiar prima etapă a grupei A4 de calificare, după un meci echilibrat doar în primele 15 minute ale sale.

Inedit Meciul dintre Baschet Club Star şi Olimpia Bucureşti a fost prezentat aşa cum se cuvine de echipa-gazdă. Pentru această întâlnire s-au editat, în premieră, afişe speciale, care anunţă desfăşurarea partidei.

Jucătoarele alb-roşii nu sunt cotate ca favorite în această serie în care Phoenix, LPS Galaţi şi Olimpia Bucureşti par să nu aibă probleme la calificarea în turneul semifinal. Echipierele Baschet Club Star sunt decise să facă un meci bun cu gruparea din Şoseaua Iancului şi să încerce, în măsura posibilităţilor, o eventuală surpriză. Fără Nicoleta Constantinescu şi Miruna Lală, care nu şi-au îndeplinit baremul la normele de control, gazdele vor avea trecute pe foaia de joc doar şapte sportive, deoarece Ioana Murea nu a fost prezentă la testele impuse de federaţia de specialitate, din cauza unei accidentări la ligament, care a ţinut-o departe de parchet.

Bilanţul întâlnirilor directe este net favorabil campioanelor naţionale en titre, care nu au pierdut niciun meci în faţa formaţiei Baschet Club Star, la această categorie de vârstă. Mult mai experimentate şi cu şapte sportive de lot naţional în echipă, adversarele Ioanei Miroiu & Co vor încerca să nu se împiedice în această rundă, având nevoie de victorie pentru a mai putea spera la primul loc în serie, poziţie ocupată, în acest moment, de Phoenix Galaţi, cu trei victorii din tot atâtea posibile.

Pentru a vedea cronica partidei din tur, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: