miercuri, 3 martie 2010

TURNEU. Debut cu CS Dan Dacian, la Galaţi

Echipa Baschet Club Star va disputa vineri, 5 martie, de la ora 12.00, primul meci din cadrul turneului de sală al grupei a cincea de calificare, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Întrecerea finală a acestei serii va fi găzbuită de sala Grupului Şcolar "Gheorghe Asachi", din Galaţi, jucătoarele alb-roşiii urmând să întâlnească formaţia CS Dan Dacian.

Tot vineri, însă de la ora 10.30, gazdele de la Phoenix vor primi replica echipei CSS Bacău. În cazul în care gruparea din Galaţi câştigă meciul, iar Baschet Club Star se va impune în faţa jucătoarelor de la Dan Dacian, atunci Phoenix şi Star nu vor mai avea nicio problemă cu calificarea în fazele superioare. Ambele formaţii au asigurată încă dinaintea turneului de sală prezenţa în Top 16, singura necunoscută fiind locul de pe care aceste două team-uri vor merge mai departe din seria a cincea.

Calcule Înaintea turneului de sală de la Galaţi, din perioada 5-7 martie, Phoenix şi Baschet Club Star sunt cu un pas în fazele superioare, în timp ce alte două formaţii se luptă pentru încă un loc care asigură prezenţa directă în Top 16.

Cea mai interesantă partidă a turneului se va disputa tot vineri, atunci când CSS Bacău şi CSS Botoşani se vor lupta pentru locul al treilea, calificabil în fazele superioare. Cele două grupări sunt la egalitate în meciurile directe, scor 1-1, însă fetele antrenate de Rodica Cihovschi au avantajul coşaverajului direct, având 130 de puncte marcate, faţă de cele 111 realizate de echipa din Botoşani. În aceste condiţii, formaţia care se va impune va lua o obţiune serioasă pentru calificarea în Top 16, meciurile din această fază a campionatului urmând să înceapă pe 13 martie.

Ultimele două zile ale turneului de la Galaţi nu vor conta decât pentru statistică, în condiţiile în care partidele decisive se vor disputa încă de vineri. Jucătoarele alb-roşiii vor evolua împotriva liderului Phoenix, sâmbătă, de la ora 10.30, pentru ca, în aceeaşi zi, însă de la ora 19.00, Baschet Club Star să întâlnească pe CSS Botoşani. Ioana Miroiu & Co vor termina prima parte a Campionatului Naţional feminin Under 16 duminică, 7 martie, atunci când este programat meciul cu Bacău, care se va desfăşura de la ora 10.30.

Baschet Club Star nu mai poate rata calificarea în Top 16. Cu şase victorii şi cu un meci direct câştigat în faţa echipei din Botoşani, jucătoarele alb-roşiii sunt în Top 16. Detalii aici...

Niciun comentariu: