duminică, 28 februarie 2010

LUPTĂ. Trei echipe la egalitate de puncte

Trei echipe din grupa a cincea de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16 se află la egalitate de puncte, 12, înaintea turneului de sală de la Galaţi. Formaţiile Phoenix, Baschet Club Star şi CSS Bacău sunt departajate, în această ordine, de coşaverajul direct şi pornesc cu prima şansă la accederea directă în fazele superioare ale competiţiei, acolo unde vor fi prezente 16 grupări din 25, câte au fost la începutul acestui sezon competiţional.

CSS Bacău s-a impus, sâmbătă după-amiază, în deplasare, scor 52-29, în partida disputată la Bucureşti cu CS Dan Dacian. Întâlnirea a contat pentru etapa a noua, atunci când gruparea din Moldova nu a putut ajunge în Capitală din cauza condiţiilor meteorologice nafavorabile. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la jocurile Phoenix Galaţi - Baschet Club Star şi CSS Botoşani - Phoenix Galaţi, meciuri care au fost reprogramate la turneul de sală din perioada 5-7 martie. Formaţiile CSS Bacău şi CS Dan Dacian au încheiat returul, cele două echipe neavând restanţe înainte de ultima rundă din serie.

Campionat Sâmbătă şi duminică, jucătoarele echipei Baschet Club Star nu au avut programat niciun meci amical sau oficial, Ioana Miroiu & Co având programate două şedinţe de pregătire.

Astfel, Phoenix Galaţi se menţine lider în grupa a cincea de calificare, cu şase victorii din tot atâtea posibile, gruparea de la Dunăre având 12 puncte. Baschet Club Star a triumfat în cinci din cele şapte partide disputate în această fază şi este pe locul doi în serie, jucătoarele alb-roşiii având tot 12 puncte, dar cu un meci în plus faţă de Phoenix. CSS Bacău este la egalitate cu primele două poziţii, însă gruparea antrenată de Rodica Cihovschi are opt întâlniri disputate, din care patru câştigate. Botoşani, cu zece puncte, şi Dan Dacian, cu opt, închid clasamentul grupei.

Grupa a cincea de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16 este singura din cadrul întrecerii rezervate junioarelor doi în care există patru formaţii care îndeplinesc cerinţele de talie impuse de federaţia de specialitate. În restul seriilor există cel mult trei grupări care au cel puţin o sportivă de 1,84 metri în componenţă, astfel că există posibilitatea ca şi locul patru din grupa echipei Baschet Club Star să ajungă în Top 16, asta şi pentru că un număr de minimum cinci victorii asigură, matematic, accesul în această fază a întrecerii. Jucătoarele alb-roşiii aşteaptă să-şi afle adversarele din Top 16, chiar dacă mai au de disputat încă cinci meciuri.

Dacă doriţi să faceţi parte din lotul echipei Baschet Club Star
daţi click aici...

Niciun comentariu: