joi, 25 februarie 2010

ANALIZĂ. Botoşani are cele mai mici şanse

Turneul de sală al Campionatului Naţional feminin Under 16, grupa a cincea de calificare, se va disputa, în perioada 5-7 martie, la Galaţi, acolo unde vor participa echipele Phoenix, din localitate, Baschet Club Star, CSS Bacău, CSS Botoşani şi CS Dan Dacian, aceasta fiind şi ordinea în clasamentul seriei. Primele trei formaţii îşi asigură direct accesul în fazele superioare ale competiţiei, acolo unde vor ajunge cele mai bune 16 grupări din România. La startul acestei ediţii au fost prezente 25 de teamuri din toată ţara.

După disputarea partidelor din tur şi din retur, echipele Phoenix Galaţi şi Baschet Club Star sunt calificate, matematic, pentru Top 16, în timp ce formaţia din Bacău mai are nevoie de o singură victorie pentru a ajunge mai departe, iar cea din Botoşani de două reuşite. După o primă parte de campionat perfectă, jucătoarele alb-roşiii şi-au asigurat un avantaj substanţial faţă de urmăritoarele sale şi ocupă, în prezent, locul al doilea în această grupă de cinci, din care doar CS Dan Dacian, fără nicio victorie la activ, nu mai poate emite pretenţii la fazele superioare.

Decizie Partida dintre echipele Baschet Club Star şi Phoenix, care trebuia să aibă loc pe 23 ianuarie, la Galaţi a fost amânată, cu acordul celor două formaţii şi a federaţiei de specialitate, pentru 5 martie.

În cazul în care, la turneul de sală de la Galaţi, CSS Botoşani se impune în ambele partide cu adversarele directe, făcând aici referire la Baschet Club Star şi la CSS Bacău, iar gruparea din Capitală pierde meciul cu Bacăul, atunci cele trei echipe vor ajunge la egalitate perfectă, acumulând fiecare câte şase victorii şi şase înfrângeri. În aceste condiţii, departajarea se va face în funcţie de coşaveraj şi de succesele directe dintre aceste formaţii, lucru care le avantajează pe jucătoarele alb-roşiii. Cu opt victorii acumulate până acum, Phoenix va termina pe primul loc în grupa a cincea a cincea de calificare, indirent de rezultatele înregistrate în ultima fază.

Cu un coşaveraj de 333 de puncte marcate la 225 primite într-un clasament între cele trei formaţii, înainte de turneul de la Galaţi, Baschet Club Star are un procent la împărţire de 1,480 şi este superioară următoarei clasate în această ierarhie, CSS Bacău, care totalizează 265 de puncte înscrise, faţă de 270 primite, cu un procentaj de 0,981. CSS Botoşani a acumulat, până acum un coşaveraj negativ, 254:304, având 0,835. În aceste condiţii, Baschet Club Star şi CSS Bacău vor ajunge, probabil, în Top 16, acest lucru fiind cel mai posibil, deoarece CSS Botoşani ar avea nevoie de victorii la cel puţin 30 de puncte în toate întâlnirile directe de la Galaţi.

Regulamentul şi calendarul competiţional al Campionatului Naţional feminin Under 16 poate fi vizualizat aici...

Niciun comentariu: