sâmbătă, 6 martie 2010

OFICIAL. Bacău, alături de Star şi de Phoenix

Echipele Phoenix Galaţi, Baschet Club Star şi CSS Bacău şi-au asigurat prezenţa în fazele superioare ale Campionatului Naţional feminin Under 16. Cele trei echipe au obţinut calificarea din grupa a cincea şi urmează să continue competiţia în Top 16, acolo unde se vor alcătui patru serii a câte patru formaţii fiecare, primele trei urmând să ajungă la turneul semifinal, grupa valorică A, ultima clasată având un loc asigurat în grupa valorică B.

CSS Bacău a învins, după un meci de infarct, scor 92-83, pe CSS Botoşani. Partida s-a disputat vineri seară. Pentru a se desemna învingătoarea au fost nevoie de prelungiri, la finalul timpului regulamentar de joc scorul fiind egal, 78-78. Gruparea din Botoşani a avut şansa să închidă meciul înainte de perioada suplimentară, însă ultimul atac a fost ratat, cu 11 secunde înainte de sirenă. Chiar dacă a avut 16 puncte avans, la mijlocul sfertului al treilea, echipa din Bacău nu a putut să se impună decât după cele cinci minute suplimentare, atunci când a reuşit un parţial de 14-5.

Rezultate
În primul meci pe care l-au susţinut la turneul de la Galaţi, în grupa a cincea de calificare la Campionatul Naţional feminin Under 16, jucătoarele alb-roşiii au învins, scor 71-51, pe CS Dan Dacian.

Fără Ioana Miroiu şi cu Denisa Fitero încă nerefăcută, echipa Baschet Club Star a fost învinsă de Phoenix Galaţi cu scorul de 102-54. Liderul grupei a cincea de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin s-a impus şi pentru că a avut avantaj în privinţa schimbărilor, jucătoarele alb-roşiii prezentând, la acestă întâlnire, doar cinci sportive apte de efort, în timp ce adversarele lor au avut la dispoziţie un lot de zece baschetbaliste. În aceste condiţii, meciul a fost la discreţia grupării din Galaţi.

În reuniunea de sâmbătă seară, din cadrul turneului final al grupei a cincea de calificare, Baschet Club Star va întâlni, de la ora 19.00, echipa CSS Botoşani, în timp ce, în deschidere, CS Dan Dacian va înfrunta pe CSS Bacău. Indirent de rezultatul acestor partide, formaţiile care au acces în fazele superioare nu mai pot fi modificate. Phoenix Galaţi, Baschet Club Star şi CSS Bacău au ajuns direct în Top 16, acolo unde are şanse să evolueze şi CSS Botoşani, dacă va avea cel mai bun punctaj din toate formaţiile clasate pe locul patru din cele cinci serii ale Campionatului Naţional feminin Under 16, conform regulamentului F.R. de Baschet.

Pentru a vedea posibilii adversari ai echipei Baschet Club Star în fazele superioare ale Campionatului Naţional feminin Under 16, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: