sâmbătă, 6 martie 2010

SUCCES. BC Star - CSS Botoşani 84-73

Chiar dacă a avut în lot patru jucătoare cu probleme de sănătate, echipa Baschet Club Star a făcut un meci perfect, sâmbătă- seară, la Galaţi, şi a învins formaţia CSS Botoşani cu scorul de 84-73. În urma acestui rezultat, gruparea din Capitală şi-a asigurat, matematic, locul al doilea în grupa a cincea de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, acumulând şapte victorii din 11 întâlniri. Lider în serie a rămas Phoenix Galaţi, cu 22 de puncte din tot atâtea posibile.

Înaintea meciului cu CSS Botoşani, situaţia jucătoarelor din lot nu era deloc roză. Ioana Miroiu a avut probleme de sănătate, căpitanul alb-roşiilor încercând, cu greu, să intre pe teren, Denisa Fitero şi Ruxandra Runceanu au suferit câte o entorsă, în timp ce Simona Rădanţu a avut o contractură musculară destul de gravă. În aceste condiţii, doar Diana Robu (foto), Alexandra Anghel, Mihaela Nemil şi Mihaela Dragomir au fost sută la sută apte de a evolua, însă colegele lor au reuşit să le ajute excelent şi au făcut, împreună, un joc superb.

Clasament Phoenix Galaţi, Baschet Club Star şi CSS Bacău au ocupat, în această ordine, primele trei locuri în grupa a cincea de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16 şi s-au calificat în fazele superioare ale competiţiei.

Debutul partidei a fost favorabil grupării din Capitală, care s-a apărat perfect şi s-a distanţat destul de repede la o diferenţă de zece puncte pe tabela de marcaj, scor 18-8, după şapte minute. Diana Robu şi Alexandra Anghel au reuşit, împreună, 32 de punte din spaţiul de trei secunde, cu 12 mai multe decât adversarele lor directe, Ancuţa Atomei şi Ana Maria Ciotir. Simona Rădanţu, deşi accidentată, a realizat un meci aproape perfect şi şi-a trecut în cont 14 puncte, în timp ce Ruxandra Runceanu a mai pus alte 13 puncte.

La pauza mare, ecartul dintre cele două formaţii a fost de 11 puncte, Baschet Club Star conducând cu scorul de 49-38. După reluare, adversarele au propus o defensivă în zonă, sperând să reducă din diferenţă, aşa cum s-a întâmplat, în urmă cu trei săptămâni, la Bucureşti. Ioana Miroiu a dovedit că poate fi utilă echipei chiar şi atunci când are probleme de sănătate şi a punctat decisiv din spatele semicercului, în timp ce Denisa Fitero a ajutat-o ori de câte ori a avut ocazia. În aceste condiţii, jucătoarele alb-roşiii au fost de netrecut, impunându-se, la final, cu scorul de 84-73. În celălalt meci din grupă, CSS Bacău a trecut de CS Dan Dacian, scor 60-46.

După meciul câştigat cu CSS Botoşani, jucătoarele alb-roşiii au sărbătorit ziua de naştere a Mihaelei Nemil, sportiva împlinind frumoasa vârstă de 15 ani. La mulţi ani, Mihaela!

Niciun comentariu: