luni, 1 martie 2010

ADVERSARI. Grupă imposibilă în Top 16

Chiar dacă mai are de disputat încă cinci meciuri în grupa a cincea preliminară, contând pentru Campionatului Naţional feminin Under 16, Baschet Club Star este calificată în fazele superioare ale întrecerii, acolo unde vor mai fi prezente alte 15 formaţii de top din ţara noastră. În acest sezon, întrecerea rezervată junioarelor doi a avut 25 de echipe înscrise, opt dintre acestea urmând să-şi dispute turneul final A, programat în perioada 1-5 septembrie 2010.

În Top 16, jucătoarele alb-roşiii se vor putea întâlni cu formaţii foarte puternice precum Olimpia Bucureşti, gruparea din Capitală fiind campioana naţională en titre, CSS Universiatea Craiova, LPS Galaţi, CSS Târgu Secuiesc sau CSS Mediaş. Pot apărea însă în serie şi Phoenix Galaţi şi CSS Bacău, chiar dacă Ioana Miroiu & Co au mai evoluat împotriva acestor echipe şi în faza de calificare. Componenţa viitoare a seriilor va fi cunoscută cel mai târziu pe 10 martie, dată la care Federaţia Română de Baschet va publica, oficial, grupările care se vor întrece pentru cele 12 locuri din turneele semifinale.

Preliminarii Baschet Club Star s-a luptat, în prima fază a Campionatului Naţional feminin Under 16, cu echipele Phoenix Galaţi, CSS Bacău, CSS Botoşani şi CS Dan Dacian, jucătoarele alb-roşiii obţinând calificarea încă din etapa a VII-a.

Conform criteriului geografic, Olimpia şi Baschet Club Star Bucureşti, LPS şi Phoenix Galaţi, CSS Universitatea Craiova şi, eventual, CSS Bacău, ar putea ajunge oricând într-o serie de patru echipe. În fazele următoare însă se va evita împerecherea formaţiilor care s-au înfruntat în preliminarii, astfel că Ioana Miroiu & Co nu ar trebui să mai întâlnească Phoenix, în timp ce Olimpia, LPS Galaţi şi CSS Univ. Craiova nu ar avea loc, teoretic, în aceeaşi urnă pentru Top 16. Se poate ţine cont de apropierea între oraşe, astfel că nu este imposibil ca două grupări care au fost adversare anterior să se înfrunte şi în runda care precede turneele semifinale.

Teoretic, seria cea mai apropiată geografic pentru Baschet Club Star le-ar putea include ca adversare pe Olimpia Bucureşti, LPS şi Phoenix Galaţi, asta pentru că municipiul de la Dunăre se află la 241 de kilometri distanţă faţă de Capitală, cu şapte kilometri mai aproape decât Craiova şi cu un drum de 48 de kilometri mai scurt faţă de Bacău. În aceste condiţii, Ioana Miroiu & Co vor avea parte de o grupă aproape imposibilă, chiar dacă primele trei grupări se califică direct la turneele semifinale. Obiectivul jucătoarelor alb-roşiii în acest sezon, la Campionatul Naţional feminin Under 16, este o clasare în primele 12 formaţii din România.

Pentru a vedea şansele la calificare ale echipelor din grupa a cincea din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16,
acesaţi acest link...

Niciun comentariu: