vineri, 5 martie 2010

VICTORIE. BC Star - CS Dan Dacian 71-51

Cu 14 puncte marcate, Alexandra Anghel (foto, la minge) a fost cea mai bună marcatoare a echipei Baschet Club Star în meciul pe care jucătoarele alb-roşiii l-au câştigat, vineri, în turneul de la Galaţi, scor 71-51, cu formaţia CS Dan Dacian. După această victorie, Ioana Miroiu & Co au acumulat şase victorii din opt posibile şi nu mai pot pierde, practic, calificarea în fazele superioare ale Campionatului Naţional feminin Under 16.

Phoenix Galaţi şi-a asigurat şi ea prezenţa în Top 16, după ce a învins, scor 84-30, pe CSS Bacău, în primul meci al reuniunii de vineri dimineaţă. În urma acestor rezultate, gruparea antrenată de Mugurel Lepădatu a rămas lider în grupa a cincea de calificare, acolo unde Baschet Club Star a ocupat locul al doilea în serie. Pentru cea de-a treia poziţie, care asigură accesul direct în fazele superioare, se vor lupta CSS Bacău şi CSS Botoşani, în timp ce CS Dan Dacian a acumulat nouă înfrângeri din tot atâtea partide disputate.

Lot
Nicoleta Constantinescu şi Miruna Lală nu au drept de joc în Campionatul Naţional feminin Under 16 deoarece nu au acumulat cel puţin 60 de puncte la normele de control impuse de Federaţia Română de Baschet. Ioana Murea nu a dat probele şi nici ea nu este trecută pe listele oficiale la junioare doi.

Cu Ioana Miroiu şi cu Denisa Fitero încă nerefăcute, jucătoarele alb-roşiii au început partida într-o formulă inedită, cu Simona Rădanţu căpitan. Alexandra Anghel şi Diana Robu au înscris 24 de puncte din spaţiul de trei secunde, în timp ce Mihaela Nemil şi Ruxandra Runceanu şi-au împărţit, în mod egal, 20 de puncte. Întâlnirea nu a avut, practic, nicio miză, singurul lucru care a contat în acest meci fiind cele două puncte obţinute, la finalul partidei, de echipa Baschet Club Star. Toate echipierele formaţiei din Capitală au marcat cel puţin un coş din acţiune.

Simona Rădanţu a deschis seria reuşitelor formaţiei Baschet Club Star, echipă care a avut, la meciul cu CS Dan Dacian, cinci jucătoare care au marcat cel puţin zece puncte. Scorul final, 71-51 pentru jucătoarele alb-roşiii nu va conta decât pentru statistică, cele două echipe urmând să evolueze în serii distincte. Astfel, Ioana Miroiu & Co se vor lupta în grupa în grupa valorică A, acolo unde au ajuns primele 16 cluburi din ţară, în timp ce CS Dan Dacian va continua campionatul în grupa valorică B.

Pentru a vizualiza toate rezultatele echipei Baschet Club Star în acest sezon, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: