vineri, 26 martie 2010

DEPLASARE. LPS Galaţi, un adversar dificil

După două partide în care nu a putut să-şi adjudece niciun meci, echipa Baschet Star se va deplasa, sâmbătă, la Galaţi, acolo unde va evolua împotriva formaţiei Liceului cu Profil Sportiv din localitate. Ambele formaţii încearcă să-şi treacă în cont primul succes în grupa A4 de calificare, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, serie din care mai fac parte Olimpia Bucureşti şi Phoenix, grupări care se vor întâlni în sala din Şoseaua Iancului, din Capitală.

Fără Ruxandra Runceanu, care nu va face deplasarea la Galaţi, sportiva neprezentându-se la antrenamente, echipierele Baschet Club Star vor avea parte de un meci foarte greu împotriva echipei LPS. Cu o bancă mai lungă şi cu un lot mai experimentat, adversarele Ioanei Miroiu & Co pornesc cu prima şansă. Formaţia antrenată de Titi Constantinescu speră să treacă de grupele de calificare şi să ajungă la turneul semifinal, obiectiv pe care gruparea din Capitală nu şi l-a propus în acest sezon. Jucătoarele alb-roşiii vor încerca să încheie Campionatul Naţional feminin Under 16 pe locul 12, în cel mai nefericit caz.

Istoric
Cea mai mare diferenţă din cele trei confruntări directe dintre Baschet Club Star şi LPS Galaţi s-a înregistrat sezonul trecut, atunci când jucătoarele alb-roşii s-au impus cu scorul de 91-13.

Cu doi pivoţi veritabili în lot, Raluca Vasiliu şi Alexandra Iacob, şi cu alte două jucătoare care au 1,76, respectiv 1,78 metri înălţime, Andreea Soptica şi Maria Cuzic, formaţia LPS Galaţi are avantajul taliei într-o dispută inegală sub panouri, acolo unde Diana Robu şi Alexandra Anghel vor încerca să câştige cât mai multe mingi pentru Baschet Club Star. Cu Mihaela Dragomir încă nerefăcută după o accidentare mai veche şi cu Denisa Fitero cu probleme la gleznă, şansele oaspetelor de a obţine ambele puncte în partida de sâmbătă sunt destul de reduse, însă nu imposibile.

Mai mult, amfitrioanele au de partea lor şi avantajul vârstei, având un lot format din jucătoare născute în 1994, doar Mihaela Hurduc fiind mai mică cu un an. În ceea ce priveşte gruparea din Capitală, numai Diana Robu a împlinit 16 ani. Mihaela Dragomir, Mihaela Nemil, Simona Rădanţu şi Ioana Miroiu sunt născute în 1995, iar Denisa Fitero şi Alexandra Anghel în 1996. În întâlnirile directe, Baschet Club Star a câştigat toate cele trei meciuri pe care le-a susţinut până acum împotriva formaţiei din Galaţi.

Comparaţia loturilor celor două echipe. Pentru a vedea lotul Baschet Club Star daţi click aici... Pentru a vizualiza formaţia LPS Galaţi accesaţi acest link...

Niciun comentariu: