duminică, 7 martie 2010

EŞEC. Meci pierdut în ultima secundă!

Echipa Baschet Club Star a pierdut ultimul meci disputat în grupa a cincea de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, scor 61-62, cu CSS Bacău, însă a încheiat seria pe locul al doilea, după Phoenix Galaţi, poziţie care-i asigură dreptul de a participa în fazele superioare ale competiţiei. Gruparea din Capitală a terminat cu şapte victorii şi cinci înfrângeri şi se află, deocamdată, în obiectul propus la startul acestui sezon competiţional.

Partida cu CSS Bacău a încheiat seria întâlnirilor de la turneul de sală de la Galaţi. Jucătoarele alb-roşiii au intrat mai greu în meci, lucru care s-a văzut şi pe tabela de marcaj, adversarele conducând cu scorul de 18-14, după prima perioadă. Ecartul s-a dublat până la pauza mare, atunci când Ioana Miroiu & Co au avut de recuperat un deficit de opt puncte, scor 28-36. Până la finalul primelor 20 de minute, Diana Robu, Mihaela Dragomir şi Mihaela Nemil (foto, la minge) au marcat constant, menţinându-şi colegele în joc.

Turneu
Echipa Baschet Club Star a învins, vineri-seară, scor 84-73, formaţia CSS Botoşani, gruparea din Capitală acumulând cea de-a şaptea victorie în grupa a cincea de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16.


După reluare, gruparea din Capitală a schimbat defensiva şi a renunţat la presing, închizând mai mult spaţiul de trei secunde, acolo de unde CSS Bacău a reuşit să marcheze cele mai multe puncte în prima jumătate a întâlnirii. Diana Robu, Denisa Fitero şi Ioana Miroiu au fost marcatoarele alb-roşiilor din cea de-a treia perioadă, adjudecată de echipa Baschet Club Star cu scorul de 18-12. Tabela a indicat, după trei sferturi din meci, scorul de 48-46 pentru CSS Bacău, formaţie care nu a mai găsit soluţii de a marca din "căciulă", apelând la aruncări de la distanţă şi de la semidistanţă.

Finalul a fost unul de infarct. Diana Robu, autoare a 26 de puncte în acest meci, a marcat un coş cu fault şi a adus avantajul în tabăra formaţiei Baschet Club Star, care a condus cu 56-53, cu 1:45 minute înainte de final. Adversarele au egalat, după care Mihaela Dragomir a servit-o excelent pe aceeaşi Diana Robu. Gruparea din Capitală a avut şansa de a trece la conducere, însă Simona Rădanţu a transformat doar una din cele două aruncări libere de care a beneficiat, după care a comis fault. CSS Bacău a avut 62-61 cu 15 secunde înainte de final, iar jucătoarele alb-roşiii au avut atacul. Mihaela Nemil i-a pasat decisiv Dianei Robu, însă aruncarea acesteia nu şi-a atins ţinta, iar rezultatul a rămas neschimbat.

Echipele Phoenix Galaţi, Baschet Club Star şi CSS Bacău au obţinut, în această ordine, calificarea în fazele superioare ale Campionatului Naţional feminin Under 16. Detalii aici...

Niciun comentariu: