vineri, 19 februarie 2010

UNDER 16. Star nu poate pierde locul doi

Echipa Baschet Club Star va juca, sâmbătă, la Bacău, meciul cu formaţia Clubului Sportiv Şcolar, din localitate. Partida contează pentru ultima etapă a returului Campionatului Naţional feminin Under 16, grupa a cincea de calificare, serie din care mai fac parte Phoenix Galaţi, CSS Botoşani şi CS Dan Dacian. Jucătoarele alb-roşiii şi-au câştigat dreptul de a evolua în faza următoare a competiţiei, încă din runda precedentă, după victoria de acasă, scor 65-61, cu CSS Botoşani şi se află pe locul al doilea în clasament, după liderul Phoenix.

Cu cinci victorii din şase posibile, gruparea din Capitală nu mai poate pierde un loc în Top 16, astfel că partida de la Bacău va conta doar pentru statistică. În partida tur, de la Bucureşti, echipa Baschet Club Star s-a impus cu scorul de 100-65, graţie unei evoluţii de excepţie a Lilianei Uşurelu, care a marcat atunci 39 de puncte. Transferul sportivei la formaţia Phoenix Galaţi va schimba datele problemei în întâlnirea de sâmbătă, când jucătoarele alb-roşiii vor trebui să suplinească plecarea fostului lider al clubului la puncte marcate şi să evolueze perfect într-un meci foarte dificil şi important.

Tur În partida disputată la Bucureşti, în luna noiembrie a anului trecut, Diana Robu şi Ruxandra Runceanu nu au evoluat. Pivotul grupării din Capitală a primit acceptul de a putea juca în campionat abia din luna februarie 2010.

Conform regulamentului Federaţiei Române de Baschet, formaţia din Capitală nu poate să treacă pe foaia de arbitraj decât opt jucătoare, adică sportivele care au reuşit să obţină minimum 60 de puncte la normele de control impuse de forul de specialitate. Astfel, Nicoleta Constantinescu, Miruna Lală şi Ioana Murea nu vor putea evolua la Bacău. Partida de sâmbătă va începe la ora 13.00 şi se va disputa în sala Clubului Sportiv Şcolar din această localitate. Adversarele echipei Baschet Club Star se află pe locul al treilea în grupă, cu două victorii şi patru înfrângeri. Indiferent de rezultatul întâlnirii de la Bacău, Ioana Miroiu & Co nu vor putea pierde locul al doilea în serie, înaintea turneului de sală de la Galaţi, din 5-7 martie.

În istoria confruntărilor directe, cele două formaţii s-au întâlnit de cinci ori, rezultatul fiind favorabil jucătoarelor alb-roşiii, care conduc cu scorul general de 4-1. Actualul lot de sportive al echipei din Bacău a învins Baschet Club Star, scor 73-68, la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, pentru locurile 9-16, disputat în luna mai 2008, la Târgu Secuiesc. Revanşa a venit abia în noiembrie 2009, atunci când Ioana Miroiu & Co s-au impus, la Bucureşti, cu scorul de 100-65, într-un meci în care Simona Rădanţu (foto, la minge) a marcat 15 puncte şi a reuşit opt intercepţii.

Pentru a vedea jucătoarele echipei Baschet Club Star care au dreptul de a evolua, în acest sezon, în Campionatul Naţional feminin Under 16, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: