sâmbătă, 20 februarie 2010

ÎNFRÂNGERE. Partidă tensionată la Bacău

Cu doar 15 puncte marcate din spaţiul de trei secunde, echipa Baschet Club Star nu a putut să se impună la Bacău, acolo unde gazdele de la formaţia Clubului Sportiv Şcolar au câştigat cu scorul de 70-59, după un meci tensionat, atât pe teren cât şi în tribune. Rezulatul întâlnirilor dintre cele două grupări este acum egal, 1-1, însă jucătoarele alb-roşiii păstrează avantajul coşaverajului direct după finalul returului, marcând 159 de puncte faţă de 135 primite.

Echipa Phoenix Galaţi a acumulat şase victorii din şase posibile în grupa a cincea de calificare şi, cu 12 puncte, a rămas lider. Tot 12 puncte a strâns şi Baschet Club Star, însă gruparea din Capitală a disputat şapte meciuri, din care a pierdut două, şi este dezavantajată de rezultatul partidei directe. Poziţia a treia este ocupată de formaţia CSS Bacău, la egalitate cu CSS Botoşani, ambele team-uri având trei victorii din şapte întâlniri, însă CSS Bacău are avantajul coşaverajului direct: 130:111. CS Dan Dacian închide clasamentul, cu şapte puncte. Primele trei locuri vor ajunge în Top 16.

Decisiv Baschet Club Star nu mai poate pierde un loc în fazele superioare, acumulând trei victorii şi o înfrâgere în partidele decisive cu CSS Babău şi cu CSS Botoşani. Phoenix Galaţi este şi ea în Top 16.

Chiar dacă a reuşit 11 puncte în meciul cu CSS Botoşani, Denisa Fitero (foto, la minge) nu a fost ajutată de Diana Robu şi de Alexandra Anghel în spaţiul de trei secunde, cele două echipiere ale formaţiei din Capitală împărţindu-şi, în mod egal, doar patru puncte. Startul ezitant din meci, plus un joc mai pertinent pentru gazde acordat de oficialii întâlnirii, au făcut ca tabela să indice la pauza mare scorul de 39-31 pentru amfitrioane, care şi-au mărit ecartul după trei perioade: 56-40. Mai mult, adversarele Ioanei Miroiu & Co au avut un avans de 22 de puncte cu trei minute înainte de final, rezultatul fiind de 66-44 pentru CSS Bacău.

O triplă cu fault a Simonei Rădanţu, care a uimit asistenţa, a deschis un run de 11-0, în numai 130 de secunde, pentru gruparea din Capitală, care nu a mai reuşit decât să reducă din proporţiile scorului. Tabela s-a închis la 70-59 pentru gazde, formaţia din Bacău făcând un pas uriaş spre fazele superioare ale competiţiei, acolo unde Baschet Club Star şi Phoenix Galaţi sunt, deja, calificate. În perioada 5-7 martie se va disputa, la Galaţi, turneul de sală al grupei a cincea, unde se va decide şi cea de-a treia echipă care va merge mai departe din această serie.

Pentru a vedea loturile tuturor echipelor care participă în Capionatul Naţional feminin Under 16 daţi click aici...
Regulamentul şi calendarul întrecerii rezervată junioarelor doi poate fi accesat aici...

Niciun comentariu: