vineri, 12 februarie 2010

PALMARES. Succes la limită cu Sofia: 47-44

În numai opt minute, echipa Baschet Club Star şi-a asigurat un ecart de 12 puncte în meciul cu American College of Sofia, suficient pentru a câştiga la limită, scor 47-44. Partida s-a disputat vineri după-amiază, în sala Şcolii Americane din Capitală şi a contat pentru turneul internaţional rezervat sportivelor de liceu, întrecere la care jucătoarele alb-roşiii au primit o invitaţie din partea organizatorilor.

Formaţia din Bulgaria a început mai bine meciul şi, deşi a fost condusă cu 4-0 şi cu 6-2 în primele minute, a revenit şi a avut un avantaj de şase puncte după opt minute. Diferenţa s-a mărit la 11 puncte, la mijlocul celei de-a doua perioade, atunci când tabela a indicat 22-11 pentru adversarele grupării din Capitală. Până la pauza mare, Ioana Miroiu & Co au mai micşorat distanţa, astfel că scorul a fost de 26-19 pentru baschetbalistele bulgare, la jumătatea întâlnirii.

Turneu
La competiţia organizată de Şcoala Americană participă patru formaţii, dintre care două din străinătate. Vampires Bucharest şi Baschet Club Star reprezintă România.

După reluare, Ioana Miroiu, Simona Rădanţu şi Mihaela Nemil (foto, la minge) nu au dat nicio şansă adversarelor. Tripleta echipei Baschet Club Star a reuşit să evolueze perfect la intercepţie şi să finalizeze rapid, pe contraatac. În sfertul al treilea rezultatul parţial a fost de 18-6 pentru jucătoarele alb-roşiii, acestea răsturnând scorul pe tabela de marcaj: 37-32 pentru gruparea din Capitală. Diana Robu şi Alexandra Anghel au totalizat împreună 16 puncte din spaţiul de trei secunde.

Chiar dacă Denisa Fitero a fost eliminată pentru acumularea a cinci greşeli personale, centrul echipei Baschet Club Star a fost suplinit de Nicoleta Constantinescu şi de Mihaela Nemil. Formaţia din Sofia a avut şansa de a trimite meciul în prelungiri, însă aruncarea decisivă, din spatele semicercului, a fost ratată. Ruxandra Runceanu ar fi putut închide partida fără a crea emoţii la final, însă o pasă greşită le-a adus pe adversare în poziţia de a spera la o posibilă victorie. Gruparea din Capitală va evolua, duminică, contra formaţiei International Schools of Brussels.

Baschet Club Star va întâlni, sâmbătă, în sala Şcolii 103 din Capitală, de la ora 10.00, formaţia CSS Botoşani, într-un meci din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Detalii aici...

Niciun comentariu: