joi, 11 februarie 2010

INFO. B.C. Star se bate cu echipe de colegiu

Patru echipe vor participa, începând de vineri, la turneul internaţional de baschet feminin organizat de Şcoala Americană, din Capitală. Partidele se vor disputa în sala de educaţie fizică a instituţiei, urmând a se juca după sistemul "fiecare cu fiecare", mai multe întâlniri de verificare, între toate echipele participante la această competiţie, la care participă numai sportive de liceu.

Vampires Bucharest, echipa gazdă, va reprezenta Statele Unite, iar Baschet Club Star ţara noastră. Formaţia American College of Sofia va concura din partea Bulgariei, în timp ce International Schools of Brussels pentru Belgia. Toate echipierele acestor grupări sunt eleve de liceu, în timp ce jucătoarele alb-roşiii învaţă la şcoli generale, singurele excepţii venind din partea Dianei Robu şi din partea Ruxandrei Runceanu, care sunt deja în învăţământul preuniversitar. Favorita turneului este team-ul din Bruxelles, grupare care are un lot foarte omogen.

Victorie În ultima partidă pe care jucătoarele alb-roşiii au susţinut-o la Şcoala Americană, echipa Baschet Club Star a învins, scor 75-52, formaţia Vampires Bucharest.

În prima zi a întrecerii, echipa Baschet Club Star va evolua, vineri după-amiază, împotriva formaţiei
American College of Sofia. Întâlnirea se va desfăşura în sala Şcolii Americane şi se va disputa după meciul inaugural, dintre Vampires Bucharest şi International Schools of Brussels. Partida va începe la ora 16.00, în acest joc urmând să evolueze toate echipierele alb-roşiilor. Simona Rădanţu a revenit în lot, sportiva lipsind o perioadă din cauza unor probleme personale, iar Ruxandra Runceanu se află şi ea la pregătire, din această săptămână.

Meciul cu gruparea din Sofia va fi un excelent prilej pentru jucătoarele alb-roşiii pentru a-şi verifica potenţialul. "Mă bucur pentru că avem partide cu echipe din străinătate, chiar dacă aceste formaţii au în lot sportive mai mari decât noi. Este foarte important să evolueze toată lumea în acest turneu şi să ne înţelegem cum trebuie pe teren, dar şi în afara lui", a declarat Ioana Miroiu (foto, la minge) pentru site-ul echipei Baschet Club Star. Categoria de vârstă acceptată la această competiţie este de 18 ani.

Fanii echipei Baschet Club Star care vor să urmărească meciul cu
American College of Sofia pot trimite un mail la adresa baschet.club.star@gmail.com

Niciun comentariu: