sâmbătă, 13 februarie 2010

OBIECTIV. B.C. Star s-a calificat în Top 16!

Echipa Baschet Club Star şi-a asigurat prezenţa în fazele superioare ale Campionatului Naţional feminin Under 16, după victoria de sâmbătă, scor 65-61, în faţa formaţiei CSS Botoşani. Întâlnirea s-a disputat în sala Şcolii 103 din Capitală. Jucătoarele alb-roşiii au acumulat, astfel, cinci victorii din şase posibile şi sunt, matematic, calificate în Top 16. Phoenix Galaţi, neînvinsă, a rămas lider în grupa a cincea de calificare, în timp ce grupările din Bacău şi din Botoşani se vor lupta pentru ultima poziţie din serie care asigură accederea în runda următoare. CS Dan Dacian se află pe ultimul loc, cinci, în această grupă.

Într-un meci în care s-a consemnat de trei ori egalitatea, iar adversarele jucătoarelor alb-roşiii nu au condus decât o singură dată, gazdele au reuşit să-şi conserve, pe final, avantajul din primele trei sferturi. După cinci minute de la primul angajament, amfitrioanele au avut 14-9 pe tabela de marcaj, ecart care s-a mărit la capătul primei perioade, atunci când Baschet Club Star a fost în avantaj cu scorul de 21-13. Denisa Fitero (foto, la minge) a totalizat 12 puncte, opt recuperări şi opt pase decisive şi şi-a ţinut colegele în meci, ea fiind ajutată de Mihaela Dragomir, care şi-a trecut în cont 12 puncte şi trei intercepţii în această întâlnire.

Program Duminică, de la ora 12.00, Baschet Club Star va disputa un nou meci, de data aceasta la Şcoala Americană, cu formaţia International Schools of Brussels, în cadrul turneului organizat de echipa Vampires Bucharest.

În sfertul al doilea, gazdele şi-au mărit ecartul şi au intrat la cabine cu un avantaj de 11 puncte, scor 34-23, diferenţă care a crescut la 16 puncte, în minutul 24: 56-40. Acesta a fost cel mai mare avantaj dintre cele două formaţii. Diana Robu, autoare a şapte puncte, trei recuperări şi două capace, a fost eliminată pentru cinci greşeli personale, moment în care adversarele jucătoarelor alb-roşiii au început să se apropie. În minutul 35, tabela a indicat scorul de 60-55 pentru Baschet Club Star, iar alte două echipiere ale alb-roşiilor, Ioana Miroiu şi Mihaela Nemil, au părăsit terenul de joc pentru cumul de faulturi, permiţând oaspetelor să se apropie.

Ana Ciotir, realizatoare a unei double-double în acest meci, cu 17 puncte şi 16 recuperări, şi-a adus echipa la doar două puncte de gazde, astfel că, în ultimele 120 de secunde, Baschet Club Star a condus cu 63-61. CSS Botoşani a avut posesia, însă Alexandra Filip, 11 puncte şi 13 greşeli neforţate, a comis paşi. Ruxandra Runceanu a marcat singurul său coş din acţiune cu 18 secunde înainte de final, extrema amfitrioanelor închizând, practic, meciul, scor 65-61. Partida dintre CS Dan Dacian şi CSS Bacău, din Bucureşti, nu s-a disputat, fiind amânată pentru 27 februarie.

Baschet Club Star are dreptul să folosească, în această ediţie a Campionatului Naţional feminin Under 16, doar opt jucătoare.
Detalii aici...

Niciun comentariu: